Zadnje kulinarično druženje na izolskem Pomolu okusov

V soboto, 14. oktobra, se v Izoli obeta še zadnji Pomol okusov letos. Poudarek bo na morskih jedeh, kot so kalamari, sardele in ostalih istrskih specialitetah, tokratna novost pa bo gostujoča stojnica s Štajerske.

Sezona kulinaričnih druženj na prostem se v Izoli zaključuje s Pomolom okusov, ki bo na severni pomol ponovno privabil gurmanske navdušence. Na celodnevnem dogodku, ki bo med 11. in 21. uro, bodo istrski ponudniki obiskovalce ponovno razveseljevali s tipičnimi jedmi lokalnega okolja.

Tokrat bodo na voljo sardele na žaru, na šavor, brodet s polento, solata s kalamari in sipami, pedoči, jedi s tartufi, zadoščeno pa bo tudi vsem ljubiteljem prefinjenih krožnikov, kjer bo mesto našel karpačo zorjene govedine ali tune. Drzni bodo lahko uživali v sushi dogu, drugačna pa bo nedvomno tudi gostujoča stojnica s Štajerske, ki bo ponujala testenine iz slovenskega sladkega krompirja; inovativne jedi bodo še posebej pri srcu občutljivim na gluten in veganom. Pomol okusov bodo dopolnili tudi lokalni vinarji, pivovarji in ostali ponudniki pijač.

Sorodni članki