Začele so se priprave na 3. Istrski maraton

Tretji Istrski maraton Banka Koper bo 9. in 10. aprila prihodnje leto. Čeprav bo osrednja gostiteljica tega tradicionalnega dogodka, ki vsakič znova poveže slovensko Istro, Občina Piran, se bo velik del prireditev dogajal tudi v Mestni občini Koper.

Največji tekaški dogodek v Istri  bo na sporedu 9. in 10. aprila. Vse skupaj se bo začelo v soboto, 9. aprila, v Portorožu, kjer bo osrednje prizorišče s startno-ciljnim prostorom in kjer bodo prvi dan prireditve potekali mladinski teki in različne druge prireditve. V nedeljo, 10. aprila, pa bo šlo zares, saj bodo ta dan na vrsti maraton, polmaraton in rekreativni tek. Starta rekreativnega teka in maratona bosta v Portorožu. Medtem ko bodo rekreativci tekli do Strunjana in mimo Pirana nazaj do Portoroža, bodo maratonci tekli proti Izoli, do Kopra, kjer bodo naredili krog okoli mesta in se nato vrnili mimo Izole in Pirana do cilja v Portorožu. 21-kilometrski tek pa se bo pričel v Kopru. Start bo na Pristaniški ulici pred Banko Koper, od koder bodo tekači stekli mimo tržnice, do obale in potem proti Izoli, Piranu in Portorožu.

Razpis za teke (in s tem začetek zbiranja prijav) bo izšel 1. decembra 2015. Takrat bodo znane tudi ostale podrobnosti in zemljevidi prog.

VIR:E-KOPER 635645148812476849_istrski_maraton_martin_bobic002_martin_bobic-740x556

Sorodni članki