Z vlomom v 2 hiši na Koprskem lastniki oškodovani za 5000 evrov

KRONIKA – V vasi pri Kopru je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel zlat nakit. S tem je lastnika oškodoval za 4000 evrov. V Kopru je nekdo vlomil v vrstno hišo in odnesel fotoaparat znamke Nixon in nekaj zlatnine. Lastnik je oškodovan za 1000 evrov.

V petek ob 14.07 je očividec obvestil policijo, da na avtocesti pred izvozom za Unec pelje bel BMW, katerega hitrost je 200 km/h in prehiteva vse. Policisti so na Fernetičih ustavili 49-letnega državljana Francije. Na razdalji dobrih dveh kilometrov je vozil s povprečno hitrostjo 187 km/h. Izrečena mu je bila globa po 46/7/4 ZPrCP.

Ob 15. uri se je zgodila prometna nesreča v Pradah. Prometno nesrečo je povzročila 42-letna voznica osebnega avtomobila iz Izole, ki je v križišču izsilila prednost 24-letnemu domačinu, prav tako z osebnim avtomobilom. V nesreči sta bila oba poškodovana (Izolanka lažje, Pradčan pa huje) in odpeljana v bolnišnico Izola. Povzročiteljici sledi kazenska ovadba.

V okolici Čepnega je nekdo domačinu ukradel 400 kilogramov jabolk, vrednih 120 evrov.

V vasi pri Ilirski Bistrici je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel ročno uro. Lastniki so oškodovani za 300 evrov.

V Pivki je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in lastnikom ukradel za 100 evrov zlatnine ter nekaj zbirateljskih bankovcev in kovancev različnih držav.

V soboto ob 4. uri je pri Dutovljah 41-letni državljan Italije zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil na streho. Preizkus z alkotestom mu je pokazal 0.45 mg/l alkohola. Izrečena mu je bila globa, ker pa ni imel denarja pri sebi, so mu bili zaradi izvršitve ukrepa zadržani dokumenti.

Ob 10. uri so na policiji dobili prijavo, da sta v postojnskem baru nasilna domačina. Ker jima zaposlena ni hotela postreči alkoholne pijače, sta jo pričela zmerjati in žaliti ter groziti. Policisti so jima izdali plačilni nalog. Čez slabo uro sta skakala po sredini ceste, policisti pa so jima zaradi nadaljevanja kršitve javnega reda in miru (nista upoštevala zakonitih ukazov policistov in se nedostojno vedla do njih) odredili pridržanje. Izdan jima bo še plačilni nalog.

V Luciji so domačinu s čolna PI758 odmontirali motor Yamaha, vreden 800 evrov.

V Divači je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in lastnikom odnesel zlatnino v vrednosti 500 evrov.

V Ilirski Bistrici je nekdo vlomil v gostinski lokal. Iz omarice je ukradel denarnico z menjalnim denarjem (120 evrov). S stojala, ki je pritrjeno na steni, je ukradel tudi televizor s pripadajočim daljinskim upravljalnikom.

V nedeljo dopoldne so na mejnem prehodu Starod pri 40-letnemu državljanu Albanije odkrili popoln ponaredek angleškega vozniškega dovoljenja. Ponaredek so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba.

Pri Izoli je nekdo vlomil v leseno barako na njivi. Iz notranjosti je ukradel kompresor, motorno žago Alpina, visokotlačni čistilec Kercher in avtodvigalo. Lastniki so oškodovani za 1000 evrov.

V Dekanih je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel prenosni računalnik Toshiba, vreden 300 evrov.

V Pivki so policisti obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini. Nasilnemu moškemu so izrekli prepoved približevanja partnerki in otroku, sledi mu tudi kazenska ovadba.

Sežanski policisti so v eni od okoliških vasi obravnavali nasilje v družini. Tudi v tem primeru so moškemu izrekli prepoved približevanja in zanj napisali kazensko ovadbo.

Sorodni članki