Z motorjem oplazil zid in se huje poškodoval

KRONIKA – V soboto ob 12.05 uri je 24-letni Sežančan vozil motorno kolo od Tomaja proti Dutovljam. V blagem desnem ovinku mu je nasproti pripeljal neznani voznik osebnega avtomobila, kateremu se je Sežančan umikal desno in pri tem z desnim delom motornega kolesa oplazil kamniti zid, padel in se huje poškodoval (poškodba desnega gležnja in odprti zlom stopalčne kosti). Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico Šempeter. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve neznanega voznika.

V petek popoldne je 33-letnik iz Zgornjih Škofij vozil neregistrirano motorno kolo Aprilia 250 ccm, in sicer od Zgornjih Škofij proti Spodnjim Škofijam. Ko je pripeljal do odcepa za Elerje, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel. Takrat pa je iz Elerjev pripeljal 67-letni državljan Italije z osebnim avtomobilom. Po padcu motorista je motor drsel naprej po vozišču in trčil v zadnji desni odbijač avtomobila. Motoristu je bil odrejen strokovni pregled za mamila in alkohol, sledi mu obdolžilni predlog. Ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu motor zasegli.

Ob 19.12 so policisti na mejnem prehodu Jelšane 23-letniku z Jesenic zasegli vozilo, saj so pri kontroli ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Kopru so vlomili v skladišče ene od trgovin. Ukradli so motorne žage, kotne brusilke, vrtalni stroj in vibracijsko iglo ter nekaj opažnih in veznih kovinskih elementov. Podjetje je oškodovano približno za 2.700 evrov.

V soboto ob 7.34 je v Kopru padel motorist. Prometno nesrečo je povzročil 29-letni voznik osebnega avtomobila iz Šmarij, ki je zavijal levo v trenutku, ko ga je prehiteval voznik 46-letni motorist, državljan Italije. Motorista so poškodovanega odpeljali v bolnišnico Izola, po prvih podatkih naj bi bil lažje poškodovan. Povzročitelju sledi plačilni nalog. Cesta je bila zaprta v obe smeri, promet je bil ponovno sproščen ob 8.56.

Dopoldne so policisti v Luciji ustavili 32-letnega Koprčana z osebnim avtomobilom, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu vozilo, sledi mu obdolžilni predlog.

V mandraču v Semedeli je nekdo prevrnil in potopil motorni čoln znamke Pasara T401. Pri tem se je poškodoval motor znamke Yamaha, lastnica pa je oškodovana za 2.000 evrov.

Ob 12.05 so bili policisti obveščeni o tem, da Renault Clio sive barve obrača pred predorom Markovec. V njem je starejša ženska, ki je odpeljala nazaj proti Kopru, in sicer v napačno smer. Policisti so vozilo opazili na izvozu za Semedelo. 80-letna voznica iz Kopra je priznala prekršek. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, sledi ji obdolžilni predlog.

V Bertokih je nekdo ponoči vstopil v lokal in ukradel kuverto z nekaj več kot 2300 evri.

Ob 23.15 so policisti v Sežani 31-letnemu Tržačanu z osebnim avtomobilom izmerili hitrost 67 km/h. Nato ni ustavil na znak policista, ki ga je ustavljal z rdečo lučjo, temveč je odpeljal naprej na avtocesto proti Italiji. Policisti so ga ustavili na bencinskem servisu Fernetiči, kjer so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.56 mg/l alkohola po izdihanem zraku. Odredili so mu pridržanje in ga z obdolžilnim predlogom privedli na sodišče naslednji dan dopoldne.

Ob 23.22 so policisti na mejnem prehodu pri 36-letnemu državljanu Poljske našli bodalo – orožje. Bodalo so mu zasegli in izvedli hitri postopek z odločbo. Tujec je plačal na kraju globo v višini 250 evrov in 100 evrov sodne takse.

V enem od lokalov v Postojni je nekdo okradel 44-letnega državljana Italije. Nekdo mu je, ko je bil nepazljiv, ukradel torbico s 500 evri in dokumenti ter potovalko, v kateri je imel oblačila.

V nedeljo ob 16.08 so policisti na mejnem prehodu Starod pri 40-letnemu državljanu Češke našli električni paralizator, prikrit v svetilki. Paralizator so mu zasegli in izvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

V Izoli na parkirišču pod Belvederjem je nekdo vlomil v osebni avto in lastnici, državljanki Hrvaške, odnesel nekaj osebnih predmetov, dokumentov in avtoradio. Oškodovana je za 200 evrov.

V noči na ponedeljek ob 1.22 so policisti prejeli klic iz piranskega hotela. Tam zaposleni je videl nekoga, ki je bil zamaskiran in je pravkar pobegnil. Po ogledu kraja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pobral denar iz sefa in zbežal. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Sorodni članki