Z dvorišča hiše ukradel Forda

KRONIKA – V nedeljo ponoči je v Portorožu nekdo vlomil na dvorišče stanovanjske hiše. Najprej je vstopil v stanovanje skozi odklenjena vrata in v veži z mizice vzel originalni ključ vozila Ford S-max. Lastnikom je, medtem ko so spali, ukradel osebni avto Ford S-max registrskih tablic GO K6-582, sive barve. Storilec je vlomil tudi v osebni avto Opel corsa, ki je bil parkiran poleg. Od tu je vzel daljinec vrat na dvorišče, katera je odprl in se z ukradenim vozilom odpeljal. Pozneje so ugotovili, da je ukradel tudi denarnico z bančnimi karticami, iz ene od teh je pozneje opravil tudi dvig gotovine 200 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V petek popoldne je nekdo na plaži v Strunjanu Logatčanki ukradel dva telefona in torbico. Izkoristil je njeno nepazljivost, medtem ko je šla z otroci na sladoled, in ji iz nahrbtnika ukradel mobilna telefona znamke LG in Samsung, kontaktne ključe osebnega avtomobila ter denarnico. Oškodovana je za 600 evrov.

Popoldne so bili na policiji obveščeni, da od Strunjana do Pacuga motorni čoln vleče smučarja na vodi med kopalci. Policisti so na kraju izsledi 29-letnega voznika gliserja iz Ilirske Bistrice, ki je dejansko glisiral preblizu obale in vozil brez dovoljenja za upravljanje čolna. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi kršitve pomorskega zakonika.

Ob 15. uri so policisti na mejnem prehodu Starod državljanu Francije zasegli 15,5 gramov zeleno rjave posušene rastlinske snovi. Sledil mu je hitri postopek z odločbo.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je lastnikom odnesel 100 evrov in tri zlate verižice. Lastnik je oškodovan za približno 300 evrov.

Na plaži v Stunjanu je v soboto nekdo 50-letniku ukradel odloženo torbico, v kateri je imel denarnico z dokumenti in 50 evrov gotovine, dva mobilna aparata HTC Desire in LG ter dva ključa za motorno kolo. S tem je oškodovan za 500 evrov.

Popoldne so policisti v Sežani kontrolirali 27-letnega voznika kolesa z motorjem. Ugotovili so, da nima vozniškega dovoljenja, zato so mu zasegli vozilo. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 16.21 so policisti dobili obvestilo, da po avtocesti Koper – Kastelec vozi rdeč osebni avto postojnskega registrskega območja. Na odcepu Kastelec je zapustil avtocesto, vendar naj bi bil, po vožnji sodeč, vinjen. Policisti so ga ustavili nekaj minut zatem. Vozniku iz Pivke, kateremu je alkotest pokazal 0.75 mg/l alkohola, so odredili pridržanje. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Izoli je nekdo vstopil skozi odprto okno objekta in ženski iz Železnikov ukradel denarnico, v kateri je imela 70 evrov in mobilni telefon znamke Samsung. Oškodovana je za 170 evrov.

Ob 20.52 je na Senčni poti v Portorožu padel skuterist, ki ni imel čelade. 30-letni Izolan je sam trčil v zid zaradi zdravstvenih težav. Poškodovanega so odpeljali v izolsko bolnišnico.

V soboto ob 21.07 je Koprčanka obvestila policijo, da so jim pred približno 20-imi minutami izpred bloka na Veluščkovi ukradli motor Aprillia. Policisti so nekaj pred polnoči na Kvedrovi v Kopru ugotovili identiteto treh še mladoletnih domačinov. Med postopkom je eden od njih poskušal nekaj skriti, nato so ugotovili, da ima odrezek položnice na ime oškodovanca, katerega denarnica je bila pod sedežem odtujenega mopeda. Zaradi utemeljenega suma, da gre za storilce kaznivega dejanja tatvine, je bilo vsem trem odrejeno pridržanje. Po zaslišanju so policisti našli moped na Kampelu. Mladoletniki so bili izpuščeni, sledi jim kazenska ovadba. Moped je bil vrnjen lastnikom.

V vasi pri Pivki je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je vse prostore, vendar ni nič odnesel. Lastniki so zaradi vloma oškodovani za 300 evrov.

V hotelu v Fiesi je nekdo iz sobe gostom ukradel prenosni zvočnik znamke Bose zelene barve. V sobi so se nahajali še drugi vredni predmeti, ki jih ni odnesel. Državljanka Francije je oškodovana za 250 evrov.

Sorodni članki