Z avtom izsilil prednost motoristu, kateri se je težje poškodoval

KRONIKA – V Dragonji je 75-letni domačin z osebnim avtomobilom zavil v levo na glavno cesto in pri tem izsilil prednost 25-letnemu vozniku motornega kolesa iz okolice Kopra. V trčenju je bil motorist težje telesno poškodovan. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba.

V torek ob 8.20 uri je 74-letni voznik osebnega avtomobila med Tubljami in Hrpeljami zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del tovovornega avtomobila, s katerim so cestni delavci kosili travo. Pri tem se je lažje telesno poškodoval.

V noči na torek je nekdo iz odklenjenega tovornega avtomobila ukrajinskih registrskih tablic, parkiranega na počivališču Studenec v smeri Kopra, ukradel 1.350 evrov.

Ob 9.25 uri je 62-letni domačin v Kopru z osebnim avtomobilom trčil v parkiran osebni avtomobil. Priče dogodka so voznika zadržale na kraju in mu odvzele ključe. Preizkus je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,90 mg/l). Podan bo obdolžilni predlog.

Popoldne je moški, visok 175 cm, srednje postave, star okoli 40 let, po glavi obrit, oblečen v majico in kratke hlače belo modro kombinacije, obut v temnejše copate, poskušal vlomiti v hišo v Prestranku. Pri tem ga je opazila soseda in ga nagovorila, zaradi česar je moški zbežal.

Ob 16.30 uri so bili policisti obveščeni, da je iz osebnega avtomobila na območju Jelšan pobegnil 29-letni državljan Latvije, ki je zaradi psihične bolezni nevaren drugim ljudem. V iskanje je bilo vključenih večje število policijskih patrulj in helikopter. Oseba je bila izsledena med Račicami in Starodom ob 18.50 uri in predana zdravstvenemu osebju, ki je odredilo prevoz v psihiatrično bolnišnico Idrija.

V Kopru je bilo ukradeno električno kolo znamke “Apollo”, črne barve, staro 1 mesec, vredno 900 evrov.

Ob 20.50 uri je voznik osebnega avtomobila iz Celja v Žusterni trčil v osebni avtomobil in odpeljal v smeri Kopra. Policisti so ga izsledili na avtocesti pri odcepu za Divačo. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,63 mg/l). Podan bo obdolžilni predlog.

Ob 23. uri so bili policisti obveščeni, da sta dva neznana moška pred gostilno na območju Dekanov napadla tretjega moškega in ga pri tem lažje telesno poškodovala. Pri pobegu s kraja sta z osebnim avtomobilom poškodovala tri parkirane osebne avtomobile. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Sorodni članki