Vozil neregistriran avto, brez izpita in pijan

KRONIKA – V noči na sredo je nekdo vlomil v gostinski lokal na plaži v Bernardinu in ukradel za 300 evrov različnih alkoholnih pijač.

Ob 11. 25 uri so koprski policisti v Vanganelu zaradi prekoračitve dovoljene hitrosti ustavljali 34-letnega voznika osebnega avtomobila iz Škofij, ki pa se ni ustavil. Zapeljali so se za njim in ga ustavili v bližini. Ugotovljeno je bilo, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, osebni avtomobil ni bil registriran, alkotest pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,36 mg/l). Vozilo mu je bilo zaseženo in podan je bil obdolžilni predlog.

Ob 1.40 uri so prometni policisti v Bertokih z radarjem izmerili, da je 23-letni voznik skuterja KPM Piaggio Zip 25 vozil 54 km/h. Ker je obstajal sum, da je vozilo posamično predelano, je bil odrejen izredni tehnični pregled, kjer je bilo ugotovljeno, da je končna hitrost vozila 82 km/h. Vozilo mu je bilo zaseženo in podan obdolžilni predlog

Na parkirišču v Portorožu je nekdo med 11.20 in 11.50 uro iz osebnega avtomobila skozi spuščeno voznikovo okno segel v notranjost vozila in izvršil tatvino prenosnega telefona HTC One M8 ter s tem oškodoval lastnika za 300 evrov.

S parkirišča na izolski obvoznici je bila ukradena specialna prikolica za prevoz gradbenih strojev znamke Bertoja tip SR56 4SP-E št. šasije SR564SP-E15107 reg. št. D6-14KP. Lastnik je s tem oškodovan za 55.000 evrov.

V Izoli je neznani moški v eni od ulic na prostem popravljal kolo z motorjem Piaggio Ciao. Pri tem je odvil svečko in se s prižganim vžigalnikom približal glavi motorja. Pri tem je motor zagorel, moški pa ga je odrinil na travo in odšel v neznani smeri. Požar sta pogasila policista. Okoliščine dogodka policisti še preverjajo.

Sorodni članki