Vinjena voznica podrsala drugi avtomobil in zbežala

KRONIKA – V nedeljo ob 10.37 je policiste poklicala voznica in povedala, da jih je med vožnjo od Vanganela proti Kopru med prehitevanjem podrsal voznik srebrnega avtomobila citroen Picasso, ki je odpeljal naprej proti Kopru. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročila 66-letna voznica iz okolice Kopra, ki je na lokalni cesti med Kampelom in Koprom z osebnim avtomobilom nepravilno prehitevala in podrsala osebni avto, katerega je vozila 30-letna Izolanka. Povzročiteljica je odpeljala s kraja, ne da bi posredovala svoje podatke. Preizkus z alkotestom ji je pokazal 0,64 mg/l. Sledi ji enotni obdolžilni predlog.

V četrtek ob 23.33 so bili gasilci obveščeni, da v kanalu v Luciji gorita dva čolna. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gorijo štiri barke, vse v lasti domačinov. V požaru sta bili popolnoma uničeni dve barki, drugi dve pa sta bili poškodovani. Vzrok požara zaenkrat še ni znan, po prvih in nestrokovnih ocenah pa je škode za približno 70.000 evrov.

V petek ob 8.44 se je na avtocesti pri Senožečah zgodila prometna nesreča. Zaradi neprilagojene hitrosti jo je povzročil 60-letni voznik osebnega avtomobila iz Gažona, ki je izgubil oblast nad vozilom in trčil v priklopno vozilo, katerega je vozil 36-letni državljan Srbije. Povzročitelj in njegova sopotnica sta se lažje poškodovala, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V Piranu je nekdo vlomil v trgovino, od koder je ukradel oblačila, predvsem jakne.

V Portorožu je nekdo vlomil na ograjeno dvorišče in lastnikom iz Avstrije z vrta ter dvorišča odnesel več glinenih amfor in bakrenih vaz, skupaj vrednih 10.000 evrov.

Nekdo je na pašniku med Neverkami in Volčami odtujil električnega pastirja znamke Hercules in akumulator Topla. Lastnik je oškodovan za 300 evrov.

V soboto ob 21.18 so policisti v Luciji ustavili 17-letno Pirančanko, ki je vozila osebni avto. Ni upoštevala prometne signalizacije ter talnih označb na vozišču in je zavijala preko polne črte, poleg tega ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozilo so ji zasegli, na kraj so poklicali njenega zakonitega zastopnika, sledi jih obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 2.55 je v Portorožu neznanec 26-letni Ljubljančanki iz roke strgal torbico z denarnico, gotovino, dokumenti in mobilnim telefonom ter zbežal. Oškodovana je za 1500 evrov.

Koprčanu je nekdo v Izoli ukradel skuter Piaggio Typhoon, živo-rumene barve, na katerem je bila nameščena registrska tablica KP DH-01 (reg. tablica je bila puščena na kraju). Moped je bil parkiran in zaklenjen.

V Zgornjih Škofijah je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Premetal in preiskal je notranjost hiše, ukradel pa ni nič.

Sorodni članki