Verižno trčenje na obalni hitri cesti

KRONIKA – V sredo ob 13. uri se je zgodila prometna nesreča na hitri cesti med predorom Markovec in izvozom za Semedelo. 21-letna voznica osebnega avtomobila iz Izole je zavrla vozilo, ker je opazila oviro na avtocesti. Za njo se je ustavil 29-letni državljan Norveške, vanj pa je od zadaj trčil 39-letni Koprčan, zatem pa v slednjega še 64-letni Sežančan. Sopotnica v vozilu državljana Norveške se je v trčenju lažje poškodovala. Zadnjima dvema voznikoma so policisti izdali plačilni nalog zaradi prekratke varnostne razdalje.

Na izolski plaži sta kopalca pustila svoje stvari in odšla plavati. Nekdo je izkoristil njuno odsotnost in jima je ukradel mobilna telefona Samsung 5610 in Alcatel Onetouch POPC3, 20 evrov, očala ter manjši nahrbtnik. Oškodovana sta za 250 evrov.

V Kortah je nekdo iz parkiranega avtomobila ukradel žensko torbico, v kateri so bili osebna izkaznica, vozniško dovoljenje, prometno dovoljenje, kartica ZZZS, bančna kartica, 35 evrov, ključi stanovanjske hiše in telefon Samsung. Lastnica je oškodovana za 200 evrov.

Zvečer so policisti na mejnem prehodu Sočerga pri 36-letnemu državljanu Poljske našli kovinski električni paralizator, skrit v žepno svetilko, kar je kršitev določbe 71.a člena Zoro-1. Izveden je bil hitri postopek.

Nekdo je vlomil v stanovanjsko hišo v Izoli. Ukradel je 600 švicarskih frankov, 120 evrov in 20 hrvaških kun.

Sorodni članki