V Šmarjah je bilo ponovno čarobno

Turistično društvo Šmarje je peto leto zapored v Šmarjah organiziralo prireditev Čarobnost Božiča na trgu. Trg je ponovno zaživel v soju luči in sladkih dobrot. V nedeljo  18. decembra 2016 se je program pričel s predstavo Maša in medved v izvedbi ŠK Flipa Piran in nadaljeval z obiskom Božička s spremstvom, ki je otroke obiskal v spremstvu jelenčka Rudolfa in škratov. Otroci so od Božička prejeli darilce ter mu na kolenih povedali svojo skrito željo, ki jih je pričakala pod jelko na Božič. Na trgu sta nastopila tudi zborčka Osnovne šole Šmarje in vrtca Šmarje ter plesna skupina Šmarjetice OŠ Šmarje.

Prireditev se je nadaljevala v sobot na vigilijo 24. decembra 20016, ko so na trgu zaživele žive jaslice. Obiskovalce je v jaslicah pozdravil osel Toyo, ki je že peto leto zapored zvezda prireditve. V jaslih so mu družbo delale tudi ovčke. Obiskovalci so se lahko na trgu posladkali in segreli ob toplem napitku. Kdor je želel je lahko ob polnoči obiskal polnočnico. Prireditev je ponovno vlila malo čarobnosti v božični čas.

Turistično društvo Šmarje se zahvaljuje lastnikom živali, da so omogočili izvedbo živih jaslic ter obiskovalcem, ki so se spoštljivo obnašali do naših živalskih prijateljev. Zahvala gre tudi ŠK Flip Piran za odlično družbo in predstavo. Obenem se zahvaljuje Krajevni skupnosti Šmarje, ki je sofinancirala predstavo za otroke ter Mestni občini Koper, ki je prav tako omogočila izvedbo prireditve Čarobnost božiča na trgu.

D.F.

Foto: Sonja Glavina

Sorodni članki