V pristanišče z ladjo pripluli ilegalni pribežniki

KRONIKA – V ponedeljek so policisti na tovorni ladji, ki je v Luko Koper priplula iz Turčije, odkrili 12 ilegalnih prebežnikov in sicer 9 državljanov Sirije in 3 državljane Iraka. Na ladjo so se vkrcali s pomočjo dveh državljanov Turčije, oba sta pomorščaka na ladji. Vsi ilegalni prebežniki so zaprosili za azil in so bili odpeljani v azilni dom, oba državljana Turčije pa sta bila pridržana in zoper njiju podana kazenska ovadba.

Na mejnem prehodu Starod so policisti pri 44-letni državljanki Mehike, ki je kot sopotnica v osebnem avtomobilu (avtoštoparka) želela izstopiti iz Slovenije, našli:

– približno 50 gramov belega praška (sum na heroin) v plastični vrečki,

približno 50 gramov rjavega praška (sum na hašiš) v 5 manjših plastičnih vrečkah,

– približno 10 gramov neznane kristalne snovi v manjši plastični vrečki ter

– 3 grudice iz neznane snovi (izjavi, da se jih kadi).

Tujka je bila pridržana, snovi so ji bile zasežene, po opravljeni analizi sledi kazenska ovadba.

Malo po 14. uri je 67-letni državljan Hrvaške vozil osebni avtomobil vzvratno po desnem pasu izolske obvoznice v smeri Kopra in hotel zaviti s ceste v smeri Izole. Za njim je pripeljal 46-letni državljan Slovenije, ki je osebni avtomobil uspel varno ustaviti, za njim pa je pripeljal 48-letni državljan Slovenije, ki je z osebnim avtomobilom trčil vanj, le tega pa je odbilo v osebni avtomobil državljana Hrvaške. V trčenju je bil potnik v drugem avtomobilu lažje telesno poškodovan. Povzročitelju, državljanu Hrvaške, je bil izdan plačilni nalog.

Ob 14.35 uri je neznani moški vstopil v trgovino na tržnici v Kopru, odprl blagajno, ukradel več različnih bankovcev v skupni vrednosti 200 evrov in zbežal. Opis neznanca: moški, debelejše postave, visok 165 do 170 cm, kratkih svetlih las, ima veliko glavo, oblečen v sive hlače do kolen. Policija prosi, da v kolikor prepoznate osebo danega opisa, pokličete najbližjo policijsko postajo ali na številko 113 oz. anonimni telefon 080-1200.

Ob 16.15 uri je neznani moški pristopil do trafike v Semedeli in prodajalko v slabi angleščini vprašal, če mu lahko v vrečko naloži več brezalkoholnih pijač iz hladilnika, ki je ob trafiki. Ko je vrečko napolnila, je prosil, da napolni še drugo. Tik preden je drugo vrečko napolnila, se je neznanec usedel v avto sive barve karavan izvedbe in odpeljal v smeri Markovca. V vozilu sta bila še dva moška. Ko se je prodajalka vrnila v trafiko, je ugotovila, da iz blagajne manjka 1.500 evrov gotovine. Opis moškega, ki je nagovoril prodajalko: moški, manjše postave, rjavi kratki lasi, rjava majica z neznanim napisom, črne kratke hlače. Vozilo je tuje registracije, najverjetneje Romunije. V kolikor opazite osebo danega opisa oz. vozilo, pokličite najbližjo policijsko postajo ali na številko 113 oz. anonimni telefon 080-1200.

Ob 23. uri je nekdo vlomil v bencinski servis v Lipici in ukradel 20 evrov gotovine.

Sorodni članki