V Portorožu bo v nedeljo pričel 5. Golden age gym festival

Med 2. in 7. oktobrom 2016 bo na različnih lokacijah v Portorožu in Piranu potekal Golden age gym festival. Festival, ki ga pod okriljem Evropske gimnastične zveze organizira Gimnastična zveza Slovenije, je namenjen aktivnim starejšim posameznikom, ki bi radi preživeli teden dni aktivnih počitnic v družbi svojih vrstnikov iz različnih evropskih držav. Letos se bo tako več kot 1.800 udeležencev iz 18 različnih držav udeležilo različnih športnih in kulturnih dejavnosti, ki jih Gimnastična zveza Slovenije pripravlja z lokalnimi društvi in podjetji.

gagf-2016_portoroz

»Namen festivala je ponuditi udeležencem aktivne počitnice, hkrati pa jim predstaviti značilnosti okolja, v katerem se festival odvija. Pomemben del Golden age gym festivala je namreč medsebojno druženje udeležencev in povezovanje festivala z lokalno skupnostjo. Letošnjega festivala se bo udeležilo več kot 1.800 ljudi iz 18 držav, največ jih bo prišlo iz Skandinavije. Cel teden bo potekalo 28 različnih delavnic – od orientacijskega pohoda, balinanja, lokostrelstva do spoznavanja značilnosti Slovenije, kot so solinarstvo, čipkarstvo, oljkarstvo in ostale dejavnosti,« je povedala Nuša Semič, direktorica organizacijskega odbora Golden age gym festivala 2016, in dodala, da si »organizatorji prizadevamo, da bo festival GAGF 2016 udeležencem ostal v lepem spominu in se bodo Pirana in Portoroža spominjali kot dveh prečudovitih mest, kjer so se počutili dobrodošle. To nam bo uspelo le s pomočjo lokalnih prebivalcev, zato vas vabimo, da udeležence toplo sprejmete in si tudi ogledate dogodke.«

ZAPORA CESTE V ČASU PARADE

V okviru prireditve Golden age gym festival 2016 bo v nedeljo, 2. oktobra 2016, zaradi poteka parade udeležencev med 15.45 in 17.00 popolna zapora desne polovice ceste Obala (iz smeri Pirana proti Luciji), od križišča pri Bernardinu do križišča pri avtobusni postaji v Portorožu, kjer bo parada zavila proti Avditoriju. Promet v smeri proti Piranu bo potekal nemoteno.

zapora-desnega-pasa-ceste-obala-od-bernardina-do-avditorija-nedelja-2-oktober-2016

 

Več informacij o samem festivalu je dostopih na spletni strani www.goldenage2016.com

Sorodni članki