V nesreči v krožišču 4 osebe lažje poškodovane

KRONIKA – V sredo ob 18.15 uri je 33-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Šmarij proti Kopru in v krožišču zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 42-letna voznica. Voznica in potniki, en star 8 in dva 15 let, so bili lažje telesno poškodovani. Povzročitelj, ki je bil tudi lažje telesno poškodovan, je vozil pod vplivom alkohola (1,16 mg/l).

Ob 8.15 uri je prišlo do delovne nezgode v Luki Koper. Pri delu se je zrušil les na 28-letnega delavca, ki je bil pri tem lažje telesno poškodovan.

Popoldne je 45-letna voznica osebnega avtomobila v Ilirski Bistrici zapeljala vzvratno in trčil v 82-letnega voznika kolesa z motorjem, ki se je nahajal za njo. Voznik motorja je bil lažje telesno poškodovan.

V Luciji je 56-letni voznik kombiniranega vozila na parkirnem prostoru trčil v parkiran osebni avtomobil. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,71 mg/l) ter da nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti so v noči na četrtek malo po 1. uri v Ilirski Bistrici ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa se na znake policistov ni ustavil. Z vožnjo je nadaljeval v smeri Kozine, pri tem so ga policisti večkrat ustavljali z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov, uporabljena so bila tudi sredstva za prisilno ustavljanje vozil (stinger). Kljub predrti pnevmatiki je voznik z vozilom bežal pred policisti do Kozine, kjer je bil zaustavljen in prijet. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil 19-letni državljan Hrvaške, ki ni bil pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog, prav tako poseduje veljavno vozniško dovoljenje. Zaradi več kršitev mu je bil izdan plačilni nalog z globo v višini 1.600 evrov.

Sorodni članki