V križišču pijana vozila v nasprotni smeri

KRONIKA – V noči na soboto ob 1. uri je 32-letna voznica osebnega avtomobila v križišču Inde v Kopru vozila po nasprotnem smernem vozišču in trčila v osebni avtomobil, ki ga je vozil 19-letni voznik. Nihče ni bil telesno poškodovan. Povzročiteljica je vozila pod vplivom alkohola (0,74 mg/l). Podan je bil obdolžilni predlog.

V Hrušici je bilo vlomljeno v vikend hišo. Iz notranjosti je bila ukradena motorna žaga Husqvarna, agregat, kosilnica na nitko Kawasaki, potopna črpalka ter več kosov različnega orodja.

V petek popoldne je bilo vlomljeno skozi okno kopalnice v stanovanjsko hišo v Strunjanu. Neznani storilec je ukradel 200 evrov gotovine. V istem časovnem obdobju je bilo vlomljeno tudi v stanovanjsko hišo na Šentjanah. Neznani storilec je pregledal prostore, ukradel pa ni nič.

V soboto ob 2.20 uri so bili policisti obveščeni, da v Piranu gorijo trije plastični zabojniki za smeti. Ogenj so pogasili gasilci. Pri požaru sta bila poškodovana tudi dva osebna avtomobila, ki sta bila parkirana v neposredni bližini.

V Postojni je bilo vlomljeno v klet stanovanjskega bloka. Ukraden je bil  vrtalni stroj z udarnim kladivom Black&Decker, vbodna žaga in športni čevlji. Lastnik je oškodovan za 300 evrov.

V Ankaranu je bil iz čolna ukraden izvenkrmni motor Suzuki, vreden 600 evrov.

Popoldne  je 19-letna državljanka Bolgarije zamotila prodajalca v trgovini v Kopru in s tem omogočila drugi neznani ženski, da je iz odložene denarnice prodajalca izvršila tatvino 200 evrov. 19-letna Bolgarka je bila zadržana na kraju do prihoda policistov, njena sostorilka pa je pobegnila.

V Lipici je v nedeljo 29-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika trčil v parkiran osebni avtomobil in odpeljal stran. Poznejeje bil zaustavljen in ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola (1,02 mg/l).

Ob 20. 45 uri so bili policisti obveščeni, da na območju Kopra gori več plastičnih zabojnikov za smeti, poleg pa so vozila in drevesa. Požare so pogasili gasilci. Policisti so ob 21.30 uri prijeli 16-letnega Izolana, ki je utemeljeno osumljen kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti (predpisana kazen zapora do petih let) in poškodovanja tuje stvari (predpisana denarna kazen ali zapor do petih let).

Ob 23. uri je 15-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem v Izoli padel in se pri tem hudo telesno poškodoval. Vozil je pod vplivom alkohola (0,50 mg/l).

Sorodni članki