V koprski občini imajo letos 60 zlatih maturantov

Včeraj (29. septembra) je bilo v dvorani sv. Frančiška Asiškega nadvse slovesno. Mestna občina Koper je namreč podelila priznanja najuspešnejšim dijakom, ki so opravili maturo z odliko in uspešno zaključili srednjo šolo.

Letos je zlatih maturantov 60, na odru pa so jim čestitali ravnatelji koprskih srednjih šol (Gimnazija Koper, Ginnasio Gian Rinaldo Carli, Srednja ekonomsko poslovna šola Koper, Srednja tehniška šola Koper in Ljudska univerza Koper) in podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič. Slednji jim je še posebej čestital ob tako visokih dosežkih, jim zaželel uspešno pot v življenju, predvsem pa, da bi svoje potenciale uresničili v Kopru, ki bo tako postal še lepši in prijaznejši za domačine in obiskovalce.

Uvod v svečano podelitev priznanj so energično in mladostno pripravili plesalci skupine So Fly Agencije Selected, sklenila pa sta jo Tulio Furlanič in Marino Legovič. Koprski »stari maček«, kot ga je prijazno nagovorila voditeljica Lorella Flego, Tulio Furlanič je mladim zaželel, naj sledijo svojim ciljem in naj bodo pri tem vztrajni.

Uspešne dijake so na prireditev pospremili starši, sorodniki in prijatelji, kar je dogodku dalo posebno pristen in topel pečat.

VIR: eKoper

Sorodni članki