V Izoli javni natečaj za izbor županovega vina za leto 2023

Občina Izola je objavila javni natečaj za izbor županovega vina za leto 2023. Na natečaju lahko sodelujejo registrirani vinarji, vinogradniki in vinske kleti s stalnim naslovom v občini Izola, ki so vpisani v register pridelovalcev grozdja in vina pri pristojnem upravnem organu ter izpolnjujejo druge natečajne pogoje. Županovo vino bo razglašeno v okviru Praznika oljk, vina in rib.

Pridelovalec lahko na izboru sodeluje z največ tremi vzorci vina kategorije belih, rose in/ali rdečih vin. Vzorce in izpolnjen prijavni obrazec je treba dostaviti v prostore turistično informacijskega centra (TiC) na Sončno nabrežje 4 v Izoli do vključno petka, 26. maja 2023. Prijavitelji bodo z odločitvijo ocenjevalne komisije seznanjeni v okviru Praznika oljk, vina in rib, predvidoma v petek, 2. junija. Najbolje ocenjeno vino bo razglašeno za županovo vino 2023.

Dokumentacija in prijavnica sta dosegljivi na spletni strani Občine Izola www.izola.si in v prostorih TiC. Zainteresirani prijavitelji ju lahko v času uradnih ur prevzamejo tudi v glavni pisarni Občine Izola, Sončno nabrežje 8, Izola.

Sorodni članki