V Centru za starejše občane Lucija “Mednarodna Mini olimpijada”

V četrtek, 12. novembra 2015 bo potekala »Mednarodna mini olimpijada« istrskih domov, kjer bodo sodelovali stanovalci Centra za starejše občane Lucija, Obalnega doma upokojencev Koper, Doma upokojencev Izola, Doma Ptuj, enota Koper ter Doma Atilio Gamboc iz Umaga. Tekmovanje se bo odvijalo v prostorih Centra za starejše občane Lucija, Seča 197 b, ki je letos organizator športne prireditve in sicer v četrtek, 12. novembra med 9.00 in 12.00 uro.

Stanovalci se bodo pomerili v petih športnih disciplinah in sicer balonanje, zbijanje kegljev z nogo, metanje žoge na koš iz sedečega položaja, zadevanje točkovnih polj z roko in peta disciplina, ki bo razglašena na dan tekmovanja in jo bodo kot presenečenje predlagali študentje Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT), smer aplikativna kineziologija, ki sodelujejo pri organizaciji in izvedbi tekmovanja.

Sodelujoče ekipe prejmejo medaljo za prva tri mesta, zmagovalna ekipa pa tudi pokal.

Menimo, da si dogodek zasluži nekaj medijske pozornosti, saj vključuje domove vseh treh obalnih občin in tudi dom iz sosednje Hrvaške. Poleg aktivacije starostnikov, je dogodek pomemben za medsebojno povezovanje obalnih domov in doma iz sosednje Hrvaške, kar pomeni tudi izmenjavo strokovnih praks s tujino.

Neprecenljivega pomena je tudi medgeneracijsko druženje, saj bo na prireditvi sodelovalo najmanj 30 študentov Univerze na Primorskem, ki se tudi sicer povezujejo z obalnimi domovi v okviru študijskih obveznosti, predvsem praktičnega dela študijskih programov.

Torej razlogov za vašo prisotnost je veliko in zato vas vabimo, da se tega dne med 9.00 in 11. uro udeležite tega, za starostnike tako pomembnega dogodka, ki bo potekal v Centru za starejše občane Lucija.

Vsi tekmovalci in drugi sodelujoči vam bodo hvaležni, če boste javnost seznanili s to spodbudno in pozitivno novico, ki bo pripomogla tudi k detabuizaciji bivanja v domovih.

Prisrčno vabljeni.

Sorodni članki