Tudi to poletje bodo zapirali Sončno nabrežje za promet

V Izoli bodo tudi to turistično sezono ob koncih tedna zapirali cesto na Sončnem nabrežju za promet in s tem več površine prepustili obiskovalcem, gostincem, pa tudi občanom. Odločitev so sprejeli na skupnem sestanku predstavniki občine, Krajevne skupnosti Izola staro mesto, Turističnega združenja Izola, gostinci, hotelirji, občinski redarji, policisti in Komunala Izola, saj so se strinjali, da je bil takšen ukrep v zadnjih letih ustrezen in dobro sprejet.

Prometno zaporo bodo pristojni torej letos postavili v petek, 21. junija, ob 19. uri in bo trajala do polnoči. Dan zatem bodo postopek ponovili (v enakem časovnem obdobju, med 19. in 24. uro), v nedeljo pa bo zapora prometa dve uri krajša, torej do 22. ure. Tako bo vsak konec tedna vse do sobote, 31. avgusta.

V tem času ne bo mogoče voziti po Sončnem nabrežju, zato bo primerneje pustiti vozila na obmestnih javnih parkiriščih in se sprehoditi po starem mestnem jedru ali uporabiti kurjerco.

Občane ter obiskovalce Izole naprošajo, naj upoštevajo prometne predpise tudi v ulicah mestnega središča. Spoštovanje območja za pešce bodo nadzirali občinski redarji in posebno razpoznavno oblečeni reditelji.

Sorodni članki