Tudi nesreče s konjsko vprego se dogajajo

KRONIKA – V torek ob 10.42 so bili policisti obveščeni o nesreči s konjsko vprego. 51-letnik je upravljal kočijo z enim konjem. Na relaciji Vrabče – Štjak je konj podivjal in stekel s ceste, kjer se je kočija prevrnila. Domačin se je pri padcu huje poškodoval. Odpeljali so ga v bolnišnico Šempeter. Z njim je bil še sopotnik, ki pa je že pred tem skočil s kočije in ni bil poškodovan.

Ob 11.45 se je na cesti Šmarje – Dragonja prevrnil avtodom. 65-letni državljan Nizozemske je na cesti zapeljal desno in se prevrnil. V vozilu ni bil nihče poškodovan, izdali so mu plačilni nalog. Cesta je bila zaprta v obe smeri do 12.45, ko je bil promet ponovno sproščen.

Ob 12.37 je prišlo do prometne nesreče v predoru Kastelec. Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da sta bili dve zaporedni prometni nesreči. Prvo je povzročil 68-letni voznik osebnega avtomobila iz Rogaške Slatine. Ker ni vozil po sredini prehitevalnega pasa, je trčil v osebni avto, katerega je vozila 58-letna voznica iz Pobegov. Ta se je v nesreči tudi lažje poškodovala (bolečina v prsih zaradi zategnjenega pasu). Drugo prometno nesrečo pa je povzročil voznik tovornega vozila, 58-letni državljan Češke, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred seboj vozeče tovorno vozilo, ki ga je vozil 50-letni državljan BiH. Povzročiteljema so policisti izdali plačilni nalog. Za vozila, ki so bila ujeta v predoru, so odprli intervencijski prehod, da so lahko zapustila avtocesto. Ob 14.12 je bil predor Kastelec odprt, vendar je bila vožnja mogoča samo po voznem pasu, prehitevalni je bil še vedno zaprt. Ob 16.05 je bil promet v predoru sproščen.

Policisti so v Luciji na Liminjanski cesti ob 14.21 uri ustavili 43-letnega domačina z osebnim avtomobilom. V postopku so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0.58 mg/l. Odredili so mu tudi strokovni pregled na mamila, katerega pa je odločno odklonil. Pri nadaljnjem pregledu so policisti opazili, da je vozilu potekel tehnični pregled, in sicer 18. 7. 2015, prav tako so pri vizualnem pregledu vozila ugotovili, da tehnično ni brezhibno, zato so ga izločili iz prometa. 43-letnik je v postopku večkrat povedal, da se bo z vozilom odpeljal domov, ker se mu mudi. Kljub opozorilom policistov ni nakazal nikakršnega namena, da bi si do doma poiskal prevoz, zato so mu odredili pridržanje in izdali plačilni nalog.

V Kopru je nekdo ponoči vlomil v lokal, od koder je odnesel blagajniški minimum, 10 škatlic cigaret in nekaj steklenic brezalkoholne pijače.

Nekdo je vlomil tudi v bar v Hrvatinih, od koder je prav tako odnesel blagajniški minimum in nekaj pijače.

Vlomili so tudi v bar v Spodnjih Škofijah. Tudi od tu so storilci odnesli manjšo količino denarja in nekaj škatlic cigaret.

Sorodni članki