Tudi hlodovino v gozdu kradejo

KRONIKA – Nekdo je na planoti Logatec – Zagora ukradel 34 m3 smreke. Hlodovina je bila na kupu pripravljena za odvoz. Slovenski državni gozdovi so oškodovani za 2.000 evrov.

V ponedeljek ob 9.05 uri je 91-letni voznik osebnega avtomobila v Sežani na prehodu za pešce zapeljal preko desne noge 62-letnega pešca, ki je cesto pravilno prečkal. Pešec je padel in se lažje telesno poškodoval. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Malo po 11. uri je 50-letni voznik motornega kolesa zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v osebni avtomobil in padel. Pri tem se je 32-letna potnica na motornem kolesu lažje telesno poškodovala.

Hitra cesta Bertoki – Ljubljana je bila pred odcepom za Bertoke do 11.55 ure zaprta, nato je promet potekal po enem prometnem pasu (zaradi košnje trave).

Med 20.20 in 20.30 uro je nekdo pristopil do odprtih vhodnih vrat pritličnega stanovanja v Piranu, vstopil v notranjost ter s stola v neposredni bližini vhodnih vrat odtujil odloženo večjo žensko torbico. Lastnica je oškodovana za 600 evrov.

V gozdu na območju Postojne je 64-letnemu domačinu med podiranjem dreves stisnilo nogo ter mu zlomilo golenico. Odpeljan je bil v UKC Ljubljana.

V Piranu so bile s treh koles z motorjem ukradene registrske tablice KP DV-23, KP P1-975 in LJ L4-275, z motornega kolesa pa registrsko tablico KP WARU.

V torek ob 3.35 uri so bili policisti obveščeni o vlomu v gostilno v Sežani. Storilec je vlomil skozi okno in ukradel 100 evrov.

Sorodni članki