Tatovi v Izoli

KRONIKA – V noči na soboto po polnoči so policisti na parkirišču na Južni cesti v Izoli zalotili 36-letnega in 33-letnega domačina, ki sta iz odklenjenega osebnega avtomobila poskusila ukrasti akumulator, pred tem pa sta iz njega že ukradla avtoradio Pioneer, dokumente vozila in razna oblačila. Na kraj sta se pripeljala s skuterjem Piaggio Fly 25, ki ima zbrušene številke motorja in šasije in odstranjene ključavnice. Ukradene predmete in skuter so jima zasegli. Predmeti so že vrnjeni lastnici iz okolice Kopra, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob 2.30 je varnostnik izpred enega od lokalov v Kopru prijavil vinjeno žensko, ki je podrsala njegov parkiran avto. Policisti so na kraju ugotovili, da je 26-letna voznica dejansko zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila v parkiran osebni avto. Odrejen ji je bil alkotest, ki je pokazal 0,86 mg/l alkohola. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, sledi ji enotni obdolžilni predlog.

Dopoldne je nekdo v Izoli državljanoma Avstrije v lokalu ukradel torbico z dokumenti in gotovino. Kasneje so bili dokumenti najdeni in vrnjeni oškodovancema, iz torbice je zmanjkala le gotovina.

V vasi pri Sežani je nekdo ženski iz odklenjenega parkiranega avtomobila ukradel torbico, v kateri je imela osebne dokumente, telefon in 70 evrov gotovine.

V Kopru je nekdo ukradel kolo z motorjem Gilera Runner, modre barve, registrskih številk KP AN-68, vreden približno 600 evrov.

V nočo na nedeljo ob 2. uri ponoči so policisti dobili prijavo vloma v stanovanjsko hišo v Postojni. Storilec je vlomil, medtem ko so oškodovanci spali. Ukradel je denarnico, orodje (skobelnik, vbodno žago, kotni brusilnik, rezkar, rezalko, vibracijski brusilnik, 2x akumulatorski vijačnik in brizgalno pištolo) in izvenkrmni motor. Pozneje je bil z bančno kartico opravljen tudi dvig denarja na bankomatu. Škode je za približno 1500 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na počivališču Ravbarkomanda je nekdo ponoči državljanu Italije, medtem ko je v vozilu spal, izpraznil pnevmatiko, skozi priprto zadnje okno segel v vozilo in z zadnjega sedeža ukradel torbico, v kateri je imel lastnik dokumente, bančno kartico in 500 evrov.

Ob 3.37 so policisti na mejnem prehodu Sočerga odkrili ukradeno vozilo. Pri izstopni mejni kontroli je policistka opravila kontrolo oseb, ki sta se pripeljala s kombiniranim vozilom znamke Opel Vivaro, in sicer 35-letnega in 33-letnega državljana BiH. V prtljažnem prostoru vozila so policisti odkrili motorno kolo znamke KTM B2, letnik 2015, brez registrskih številk. Pri preverjanju operativnih evidenc je bilo ugotovljeno, da je motorno kolo zabeleženo kot ukradeno v Milanu, 27. 9. 2016. Vozilo so zasegli, vozniku sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje prikrivanja.

Ob 5.30 je 62-letna Izolanka vozila z osebnim avtomobilom od Žusterne proti Kopru. Ko je pripeljala v levi ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti glede na stanje vozišča (v času prometne nesreče je padal dež, vozišče pa je bilo mokro in spolzko) izgubila oblast nad vozilom, tako da se je vozilo zavrtelo in z desnim delom trčilo v vozilo na nasprotnem pasu. Voznico je zatem odbilo v obcestni jarek. Odpeljali so jo v bolnišnico in ukrep sledi glede na poškodbe in rezultat strokovnega pregleda.

Občanka je obvestila policiste, da je na semedelskem mostu zapuščen moped. Policisti so ugotovili, da je skuter znamke Malagutti beležen kot ukraden v Italiji, in sicer prejšnjo noč. Lastnica je skuter že prevzela.

V Piranu je nekdo vlomil v barko in državljanu Nemčije z nje ukradel 250 evrov.

V nedeljo ob 19.44 se je zgodila prometna nesreča na relaciji Ilirska Bistrica – Jelšane. 52-letni voznik osebnega avtomobila je zapeljal v levo preko nasprotnega smernega vozišča, trčil v odbojno ograjo, jo prebil in pristal v obcestnem jarku. Prvo pomoč so udeležencema nudili reševalci, nato so voznika in 45-letno sopotnico odpeljali v izolsko bolnišnico. Vozniku je alkotest pokazal rezultat 0,28 mg/l. Sledi mu plačilni nalog.

Ob 21.42 so policisti na Škofijah ustavili voznika avtodoma, državljana Italije. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0.97 mg/l. Voznika so pridržali in ga naslednji dan z obdolžilnim predlogom privedli na sodišče v nadaljnji postopek.

[slika je simbolična]

Sorodni članki