Tatič suhomesnatih izdelkov

KRONIKA – Izolan je v soboto koprski trgovini ukradel dva kosa pakiranega pršuta, vredna 31,11 evrov. Na izhodu iz trgovine ga je zaustavil varnostnik. Sledi mu kazenska ovadba. Isto dopoldne so varnostniki v isti trgovini zaustavili še Koprčana, ki je ukradel suhomesnate izdelke v višini 26,26 evrov. Tudi njemu sledi kazenska ovadba.

Takoj zatem so policiste obvestili še iz izolske trgovine, kjer je moški ukradel tri kose pršuta in sira, v skupni vrednosti 76,28 evrov. Takoj po izvršeni tatvini ga je pred trgovino ustavil starejši moški in mu povedal, da ga je opazoval med tatvino. Osumljeni je sicer ukradeno blago nesel nazaj v trgovino, vendar je kljub temu odgovorna oseba podala predlog za pregon.

Popoldne so istega Koprčana prijeli še v drugi izolski trgovini, kjer je ukradel tri kose pršuta in kmečki želodec, v skupni vrednosti 69,88 evrov. Sledi mu kazenska ovadba.

V petek dopoldne so policisti v Sežani ustavili voznika kombiniranega vozila Mercedes Viano italijanskih registrskih številk, starega nekaj mesecev in vrednega približno 40.000 evrov. V vozilu sta bila 18-letni in 27-letni državljan Ukrajine. Ob kontroli je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo dan prej ukradeno na območju Livorna v Italiji. Ob ogledu so policisti našli in zasegli tudi naprave, s katerimi sta osumljena vozilo spravila v pogon. Oba osumljena sta bila privedena pred preiskovalnega sodnika, ki ju je po zaslišanju izpustil. Mlajši je po izpustitvi pot nadaljeval domov, medtem ko je bil starejši zaradi nedovoljenega vstopa v Slovenijo (imel je razpisan ukrep zavrnitve vstopa na schengensko območje) vrnjen italijanskim varnostnim organom.

Pri Vanganelu so policisti ustavili 36-letnega domačina, ki je vozil osebni avto brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 22.18 so bili na policiji obveščeni, da je moški v koprskem lokalu udaril varnostnika. Policisti so ugotovili, da gre za 36-letnega Koprčana, ki se je tudi v postopku s policisti nedostojno vedel in jih žalil ter kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom. Prav tako ni želel sodelovati v postopku niti ni želel izročiti osebnega dokumenta. Zoper domačina so bila uporabljena prisilna sredstva in odrejeno pridržanje. Izdali so mu plačilni nalog za različne kršitve .

Ob 22.31 so policisti pred Žusterno ustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Kopra, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

V soboto ob 3.33 je policijo poklical 19-letnik z Obale in povedal, da so ga varnostniki neupravičeno odstranili z lokala. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so imeli z njim težave v lokalu, saj je iskal pretep z gosti lokala, nato tudi z varnostniki. Ker se ni umiril niti po prihodu policistov, so zanj odredili pridržanje. Izdali so mu plačilni nalog za več kršitev.

V Pradah je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Lastnikom so odnesli za približno 3.000 evrov zlatnine in 1.200 evrov gotovine.

Ob 22.29 so imeli policisti na mejnem prehodu Starod v postopku 29-letnega državljana Albanije, ki ima ponarejeno albansko vozniško dovoljenje. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bil priveden s sodniku za zaslišanje. Ponaredek so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba po redni poti.

V noči na nedeljo je nekdo na Socerbu ukradel kombinirano vozilo Renault Kangoo rumene barve, reg. št. KP KR-593. Vozilo je letnik 1998, v njem so bili kontaktni ključi. Lastnik je oškodovan za 500 evrov.

Ob 11.08 je na cesti Čežarji – Sveti Anton padel voznik skuterja. Na kraju so ugotovili, da je bil sam udeležen 35-letni voznik iz Pobegov, ki je padel po dovozu in se lažje poškodoval po glavi. Odpeljali so ga v bolnišnico. Preizkus z alkotestom mu je pokazal 1,31 mg/l. Sledi mu plačilni nalog.

V Kopru je nekdo iz kleti ukradel moško kolo znamke Giant, vredno 700 evrov.

Ob 21.04 so policisti v Klancu pri Kozini ustavili 39-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 0,96 mg/l. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Nekdo je izpred trgovskega centra v Kopru ukradel zaklenjeno kolo s pomožnim motorjem znamke Sym Orbit II 25, črno modre barve, letnik 2010. Lastnik iz Izole je oškodovan za 650 evrov.

Sorodni članki