Tat v hotelu

KRONIKA – V soboto ob 2.43 so iz Portoroškega hotela prijavili na policijo, da je nekdo okradel njihove goste. Nemški državljanki sta bili na balkonu hotelske sobe, ko sta se vrnili v sobo, sta zalotili mlajšega moškega. Ta jim je ukradel dva potna lista, 400 evrov in kreditne kartice ter zbežal. V Postojni pa je nekdo vlomil v osebni avto danskih registrskih številk. Lastnici so ukradli dva prenosna računalnika, ipod in dva nahrbtnika z vsebino (baterije, knjige…). Škode je za 3000 evrov. V postojnski trgovini je v petek šla neznana gospa mimo blagajne, ko je začelo piskati. Spustila je ukradene predmete in zbežala. Ugotovili so, da je nakradla kar za 825 evrov nakita, ličil in drugih predmetov.

Na parkirišču v Ankaranu je nekdo vlomil v osebni avto in iz njega ukradel torbo s prenosnim računalnikom znamke Samsung in žensko torbico Adidas, v kateri je bila denarnica z osebno izkaznico, bančnimi in drugimi katicami ter 30 evri. Lastnika sta oškodovana za 880 evrov.

Ob 15.30 so postojnski policisti odredili pridržanje za 63-letnega voznika iz okolice Pivke, ki so ga ustavili pri Matenji vasi. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 1,37. Policisti bodo podali obdolžilni predlog po ZPrCP.

Zvečer okoli 20. ure so policisti v Hruševju pri Postojni skušali zaustavili osebni avto, ki ni ustavil. Voznika so prijeli kmalu zatem v okolici Orehka. 50-letniku s Postojne, ki je med begom trčil v kapelico, prevozil rdečo luč in ogrožal druge udeležence v prometu, je alkotest pokazal 0,36 mg alkohola v litru izdihanega zraka, hitri test na drogo je bil pozitiven, zato mu sledi strokovni pregled za mamila. Pri varnostnem pregledu so mu našli tudi manjšo količino prašnate snovi, domnevno droge. Vozilo so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

V noči na soboto ob 1.28 je Koprčan na policiji prijavil tatvino skuterja, ki je bil parkiran pri skladiščih soli v Portorožu. Skuter znamke Gilera Runner RST 50, reg. št. KP PC-02, je bil zaklenjen, vreden pa je 1500 evrov.

Popoldne so policisti pri Podgorju prijeli pet ilegalnih prebežnikov, tri državljane Tunizije, državljana Alžirije in Sirije. Vrnjeni so bili na Hrvaško.

Ob 20.43 so policijo klicali iz koprskega lokala, ker so zadržali osebo, ki naj bi jim pred dnevi ukradla večjo vsoto denarja. Policisti so na kraju identificirali 57-letnega Gorenjca in mu odvzeli prostost, ker naj bi v lokalu pred nekaj dnevi ukradel nekaj tisoč evrov. Sledi zbiranje obvestil.

V izolskem lokalu je nekdo ukradel blagajniško denarnico z nekaj sto evri in zbežal.

V nedeljo nekaj minut čel polnoč so policisti intervenirali v portoroškem lokalu, kjer je razgrajal 28-letni Ljubljančan. Vidno vinjen je tolkel pa točilnem pultu. Policista sta mu ukazala, naj preneha s kršitvijo, on pa ju je pričel žaliti in jima groziti. Kljub večkratnim ukazom, naj s kršitvijo preneha, tega ni storil, zato mu je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog (po 7/1, 7/2, 22/1 ZJRM-1 in 24/1 ZOIzk).

V nedeljo popoldne so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Izoli. 41-letna voznica osebnega avtomobila je obračala čez polno črto, ko je zadaj pripeljal 58-letnik z motornim kolesom. Ta je zavrl in padel ter si pri tem izpahnil ramo. Voznici sledi ustrezen ukrep glede na zdravniško opredeljeno težo poškodbe.

Ob 19.47 je 27-letna voznica z okolice Sežane prijavila na policiji, da ji je nekdo ukradel osebni avto. Bila je na prireditvi, kjer je izgubila ključe. Policisti in oškodovanka so pregledali okolico prireditvenega prostora in okolico gostinskih lokalov po Sežani, vendar vozila niso našli. Ob 23.30 uri je lastnica obvestila, da so njen osebni avto našli na trgu v Dutovljah. V njem so bili ključi, vozilo pa je bilo umazano od blata. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob 22.41 je 77-letni državljan Italije peljal od Bertokov proti Žusterni. Ko je pripeljal do izvoza Semedela, je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v betonsko ločevalno ograjo. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega ni opravil po navodilih proizvajalca, saj je med preizkusom prekinjal postopek. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonil. Voznik tudi ni zmogel zagotoviti odvoza vozila, zato je bil preko OKC obveščen DARS, ki je na kraj napotil avtovleko. Italijan na kraju ni upošteval ukazov policista, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga pripeljali na policijsko postajo Koper. Tam se še vedno ni želel umiriti, zato so mu odredili pridržanje. Sledi mu enotni obdolžilni predlog po 30/19-10 ZPrCP (obračanje na hitri cesti), 107/12-3 ZPrCP (ne opravi preizkusa alkoholiziranosti po navodilih proizvajalca) in 77.a/1-11.c/3 ZJC (nima nameščene vinjete).

Sorodni članki