Ta vikend prihaja Ribiški praznik

V Izoli se bo ta vikend odvila največja fešta poletja – Ribiški praznik. Praznik bo tudi tokrat potekal v duhu tradicije povezane z morjem; predvsem z okusi, ribištvom, ladjedelništvom in pa seveda glasbo.

Ribiški praznik bo kot vsako leto potekal dva dni: v petek, 17. in v soboto, 18. avgusta. Poleg morskih jedi in istrske tržnice nas bo na Lonki in Velikem trgu spremljala glasba zasedb Lea SirkGustafiŽiga RustjaHelp! A Tribute to the BeatlesSoulfingersGriff & Zucchero C. B.Primorski fantjeTrio TurnNe me jugat in drugih. Ponovno bomo v pristnih morskih okusih lahko uživali na Pomolu izolskih okusov, obeta se otroški programoder talentovin pester sobotni športni program, ki bo minil predvsem v znamenju veslaške in jadralne regate, zaključil pa se bo s tradicionalnim krstom mladih jadralcev in veslačev.

Praznik bo potekal tudi v duhu ribištva in ladjedelništva, za kar bo poskrbel program Mala barka. Tudi letos je namreč Ribiški praznik deloma sofinanciran iz projekta Mala barka 2, v katerem sodelujeta tako Občina Izola kot Turistično združenje Izola. V petek se bodo na Verdijevi ulici odvile različne aktivnosti: prikaz izdelave ribiških mrež in vozlovkulinarični kotiček Mala barka, kjer bo prikazana priprava tipičnih avtohtonih morskih jedi in prikaz vzdrževalnih del na čolnu. Posebna atrakcija pa bo osvetljena stara barka Ampelea, na kateri se bodo odvili nastopi zborov oz. klap ter projekcija starih (in novih) fotografij.

Sorodni članki