Stanovanjske hiše privlačijo nepridiprave

KRONIKA – V soboto med 7. In 21. uro je bilo vlomljeno v hišo v Pradah. Neznani storilec je vlomil skozi balkonska vrata in iz notranjosti ukradel 200 evrov gotovine ter več različnega nakita iz zlata. Lastnico je oškodoval za 30.000 evrov.

Dopoldne je neznana ženska, stara 45 let, visoka 165 cm, oblečena v črno trenerko, pristopila do 67-letnega domačina, ki se je nahajal na vrtu pred hišo v Sečovljah. Prosila ga je, če ji dovoli na stranišče, kar ji je dovolil. Ko je bila v hiši, mu je iz denarnice, ki je bila na mizi, ukradla 300 evrov. Domačin je dejanje videl, vendar ni mogel ukrepati, ker za hojo uporablja bergle. Storilka je nato sedla v osebni avtomobil znamke BMW črne barve, reg. oznak PU (HR) in se odpeljala.

V Kopru je neznani storilec poskusil vlomiti v hišo. Najprej je s primernim orodjem snel polkno in nato želel vlomiti okno, kar pa mu ni uspelo

V noči na nedeljo je nekdo razbil vhodno steklo trgovine v Izoli in iz notranjosti ukradel manjšo količino sladkarij.

V nedeljo ob 9.30 uri so bili policisti obveščeni, da je občan v Izoli opazil moškega, ki ni kazal znakov življenja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za 61-letnega državljana BiH, ki je stanoval na območju Izole. Pokojni je padel z zidu višine 1 meter in z glavo udaril ob kamen. Vzrok smrti bo znan po opravljeni sanitarni obdukciji. Tuja krivda je bila z ogledom izključena.

V Strunjanu je bil s čolna ukraden izvenkrmni motor Yamaha tip F20. Lastnik je oškodovan za 2.000 evrov.

V vasi Lohača na območju Postojne je neznani storilec v popoldanskih urah vlomil skozi okno v hišo. Pregledal je notranjost, vendar ni ukradel ničesar.

Med 18. In 20. uro je neznani storilec vlomil v hišo v Dekanih in ukradel nekaj kosov nakita iz zlata.

Sorodni članki