Sopotnica voznika tovornjaka huje poškodovana

KRONIKA – V soboto ob 8.39 je 51-letni voznik tovornega vozila iz Idrije vozil od Šmarij proti mejnemu prehodu Dragonja. V desnem ovinku ga je na poledeneli cesti zaneslo in je zapeljal v jarek. V nesreči je bila dve leti mlajša sopotnica huje poškodovana in odpeljana v bolnišnico Izola. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče in malomarnosti.

Izolski policisti so obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu sinu so izrekli prepoved približevanja materi in ga kazensko ovadili.

V petek ob 20.10 je v Izoli neznanec pristopil do vozila 49-letne Koprčanke. Iz vozila ji je ukradel torbico, ki jo je odložila na sopotnikov sedež. V torbici je imela mobilni telefon Samsung Galaxy S2, denarnico s 40 evri, bančno kartico, zdravstveno izkaznico, vozniško dovoljenje, prometno dovoljenje, očala, rezervni ključ vozila in nekaj kozmetike.

Ob 21.33 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Ankaranu. Povzročil jo je 30-letni voznik iz Sv. Antona, ki je zaradi nepravilne strani vožnje s prednjim levim delom vozila na nasprotnem vozišču trčil v osebni avto, katerega je vozil 22-letni voznik iz Nove vasi nad Dragonjo. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Povzročitelju je preizkus z alkotestom pokazal 0,86 mg/l, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni.

V noči na soboto je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo v Pivki. Po pregledu vseh prostorov so odnesli Toshiba prenosni računalnik ter denarnico z 20 evri gotovine in osebnimi dokumenti. Lastnica je oškodovana za 200 evrov.

V Piranu je nekdo vlomil v stanovanje in lastnikom odnesel dve moški ročni uri znamke Tissot in dve zlati verižici. Oškodovani so za približno 1.800 evrov.

Ob 21.26 so policisti v Kočah pri Postojni zasegli vozilo vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

V Kopru je nekdo v soboto popoldne vlomil v stanovanje. Lastnici je ukradel zlatnino in bančno kartico. V isti hiši je vlomil še v eno stanovanje in ukradel več kosov zlatega nakita in 50 evrov gotovine. Prvi lastniki so oškodovani za 2.300 evrov, drugi pa za 2.500 evrov.

Nekdo je vlomil tudi v hišo v Pobegih. Lastnikom je ukradel več kosov zlatnine in jih oškodoval za približno 5.000 evrov.

V koprskem trgovskem centu je zaposlenima iz garderobe nekdo ukradel denar in osebne dokumente. Eno zaposleno je tako oškodoval za 45 evrov, drugo pa za 150 evrov.

Sorodni članki