Sezonska zapora prometa na Punti že ta konec tedna

Župan Občine Piran Peter Bossman je zaradi občutnega, skoraj 10-odsotnega povečanja števila obiskovalcev mesta Piran v mesecu marcu in napovedanega še večjega števila obiskovalcev v času velikonočnih praznikov sprejel sklep, da se sezonska zapora prometa na Prešernovem nabrežju – Punti Piran začne izvajati že ta konec tedna, v soboto, 26. marca 2016. Župan je ta sklep sprejel na podlagi dejstva, da ob tolikšni zgostitvi prometa na Punti ni mogoče zagotavljati ustrezne varnosti vseh udeležencev v prometu. V obdobju sezonske zapore prometa na Prešernovem nabrežju bo območje za zapornico pri križišču s Kosovelovo ulico pridobilo status območja za pešce, kar pomeni, da je promet dovoljen le za vozila javnih služb, intervencije ter dostavo s predpisanem času od 6. do 10. ure. Vožnja v tem obdobju izven predpisanega časa je možna le s posebno dovolilnico pristojnega organa Občine Piran. Vse voznike in voznice občina poziva, da vozila s Prešernovega nabrežja odstranijo najkasneje do sobote, 26. marca 2016, do 10. ure, ko se bo zapornica zaprla.

Upravičenci za parkiranje v starem mestnem jedru, ki so parkirali na Prešernovem nabrežju, bodo v času zapore svoja vozila lahko parkirali na zunanjem parkirišču Fornače, ki je namenjeno izključno prebivalcem starega mestnega jedra, zaposlenim v mestu, najemnikom stanovanj in imetnikom rdečih abonmajev, in v Garažni hiši Fonače.

Imetniki abonmajev, ki že imajo pravico parkiranja na drugih ustreznih lokacijah in imajo z Javnim podjetjem Okolje Piran sklenjeno pogodbo o uporabi abonmajske kartice, lahko z doplačilom 25 evrov mesečno parkirajo v GH Fornače.

Sorodni članki