S skuterjem podrsal ogledalo avtomobila

KRONIKA – V sredo ob 0.12 je Izolanka poklicala policijo in povedala, da je nekdo na Piranski ulici z mopedom popraskal osebni avto. Policisti so na kraju ugotovili, da je 26-letni Izolan s kolesom z motorjem Sim Orbit zapeljal v Piransko ulico, pri tem pa s krmilom podrsal ogledalo na parkiranem osebnem avtomobilu. To je videla žena lastnika in obvestila moža, ki je prišel na kraj in se sprl s povzročiteljem prometne nesreče. Ker je ta želel pobegniti s kraja, ga je lastnik avtomobila prijel in podrl, zato si je mopedist poškodoval glavo (ureznina). Ko so prišli reševalci na kraj, se je upiral, nato so ga odpeljali v izolsko bolnišnico. Zoper povzročitelja sledi plačilni nalog za povzročitev prometne nesreče in za vožnjo pod vplivom alkohola (alkotest mu je pokazal 1,12 mg/l alkohola), lastniku osebnega avtomobila pa sledi plačilni nalog.

Koprski policisti so v sredo obravnavali nasilje v družini. Nasilni bivši partner je žensko najprej žalil in ji grozil, nato pa jo je v Kopru tudi fizično napadel in jo lažje poškodoval, in sicer v prisotnosti otroka. Policisti ga bodo kazensko ovadili.

V vasi pri Postojni je nekdo ukradel za približno 12 kubičnih metrov jelk. Lastnica je s tem oškodovana za 1000 evrov.

Popoldne sta policista v Piranu ustavila 15-letnega domačina, voznika mopeda Sym. V postopku je bilo ugotovljeno, da mladoletnik nima vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu vozilo, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 23.51 so policisti v Sežani kontrolirali 66-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ilirske Bistrice, ki je kazal očitne znake vinjenosti. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1.12 mg/l alkohola. Odredili so mu pridržanje, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 0.39 se je sprožil alarm na bencinskem servisu v Ankaranu. Policisti so na kraju ugotovili, da so storilci vlomili v bencinski servis, od koder so odnesli večjo količino cigaret. Natančna škoda bo znana po opravljeni inventuri. Policisti aktivno nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ponoči je nekdo vlomil v kontejner v Izoli, tam pa v dva avtomata za pijačo. Odnesel je blagajno z izkupičkom in artikle. Podjetje je oškodovano za 800 evrov.

V četrtek zjutraj so policisti na Uncu ustavili 51-letnega voznika skupine vozil, za katerega so ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli. Sledi mu obdložilni predlog.

Sorodni članki