S kozarcem v roki vozil po Kopru

KRONIKA – V noči na sredo ob 2.20 so policisti prejeli obvestilo, da se je moški pripeljal do centra Kopra vinjen, v roki je držal kozarec z alkoholno pijačo, pred tem pa je po koprski promenadi vozil pol po cesti, pol po pločniku. Policisti so kombi kmalu zatem ustavili. 27-letnemu vozniku iz okolice Kopra je opravljen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,70 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, sledi mu obdolžilni predlog.

V torek ob 14.30 so imeli policisti na mejnem prehodu Starod v postopku šest državljanov Albanije, ki so imeli pri sebi šest ponarejenih dokumentov. Dokumente so jim zasegli, sledijo jim kazenske ovadbe, in sicer enemu za prikrivanje, dvema pa za ponarejanje listin.

V torek popoldne so imeli policisti v Divači postopek s 25-letnim domačinom. Policista sta ga zaustavila, ker sta vedela, da ne poseduje vozniškega dovoljenja, vozil pa je tudi neregistrirano kolo z motorjem brez čelade. Opazila sta, da je v roke vzel manjšo okroglo posodo (pozneje ugotovljeno, da so bile v njej tablete, ki so na seznamu prepovedanih substanc). Domačin je v postopku napadel policista, vendar sta ga obvladala in vklenila. Divačan je osumljen storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, ker je poskušal preprečil izvedbo uradnega dejanja, policista pa je tudi napadel in jima grozil. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so mu kolo z motorjem zasegli, odrejen preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,46 mg/l izdihanega zraka. Sledi mu enotni obdolžilni predlog za kršitve.

Na območju Kozine so obravnavali nasilje v družini. Moški je fizično napadel svojo ženo, policisti pa so ugotovili, da je to počel več let. Sledi mu kazenska ovadba. Izrečen mu je bil tudi ukrep prepovedi približevanja.

Sorodni članki