Reševalna služba slovenske Istre bogatejša za novo reševalno vozilo

Reševalna služba slovenske Istre, ki deluje pod okriljem Zdravstvenega doma Izola, je pridobila novo nujno reševalno vozilo Volkswagen, ki ga je dobavilo podjetje Porsche Koper. Nakup so zagotovile Mestna občina Koper ter občine Piran, Izola in Ankaran.

Občine slovenske Istre si prizadevajo za zagotavljanje kakovostne zdravstvene oskrbe svojih občanov. V ta namen tudi finančno podpirajo delovanje reševalne službe, ki prevzame skrb za pacienta do sprejema v najbližjo zdravstveno ustanovo. V skupnem projektu so zagotovile nakup dveh novih reševalnih vozil – enega lani in enega letos. Vrednost letos dobavljenega reševalnega vozila z ustrezno predelavo in nadgradnjo je znašala dobrih 130.000 evrov. Vsaka občina je zagotovila delež, sorazmeren številu občanov v svoji občini.

Reševalci nujne medicinske pomoči največkrat na terenu niso sami, zato velja na tem mestu izpostaviti tudi vse ostale službe za zaščito, reševanje in pomoč. Z organizacijsko in funkcionalno enotnim sistemom v nesrečah zagotavljajo varstvo ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine in okolja.

Izola.si

Sorodni članki