Pretep v lokalu

KRONIKA – V soboto ob 3.04 so poklicali policiste iz koprskega lokala, ker se je tam pretepalo več oseb. Za šankom je 29-letnik s steklenico po glavi udaril drugega 29-letnika. Posredovali so varnostniki, potem pa je prišlo do splošnega pretepa. 22-letnik iz Šenčurja se po prihodu policistov ni hotel umiriti, temveč jim je še grozil. Odredili so mu pridržanje, sledi pa mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja. Zaradi kršitev javnega reda in miru so nato policisti kaznovali še dva pretepača.

V petek popoldne je 65-letni Koprčan z osebnim avtomobilom na prehodu za pešce zbil 86-letno peško, ki je padla in se poškodovala. Povzročitelju sledi ukrep glede na težo poškodbe.

Popoldne je pri Senožečah 65-letni voznik osebnega avtomobila trčil v drevo. Odrejen alkotest mu je pokazal 0.15 mg/l alkohola. Ker je tožil zaradi bolečin v prsnem košu, so ga s kraja odpeljali v bolnišnico. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi nepravilne strani vožnje.

V vasi pri Sežani je nekdo ukradel električnega pastirja znamke Galager, akumulator Vesna 96 in dve sončni celici (približno 60 x 40 cm). Lastnik je oškodovan za približno 600 evrov.

V Pivškem lokalu je nekdo izkoristil nepazljivost natakarice in ukradel njen mobilni telefon Samsung Galaxsy S3, vreden 500 evrov.

V Svetem Antonu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel pištolo, 70 evrov in dva zlata prstana. Lastniki so oškodovani za 1500 evrov.

V noči na nedeljo ob 1.41 so policisti dobili prijavo o pretepu v koprskem lokalu. Sprla sta se 44-letni in 34-letni Koprčan. Prvi je drugega udaril s pepelnikom po glavi, drugi pa mu je vrnil s steklenico. Po zaključenem postopku sledi ukrep.

Ob 6.08 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na uvozu avtoceste Postojna (smer Ljubljana). Povzročil jo je voznik osebnega avtomobila, 23-letnik iz Škofje Loke, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v gosti megli dohitel pred seboj vozeče kombinirano vozilo s pripetim priklopnikom in na njem naloženim vozilom, katerega je peljal 34-letni državljan Romunije. Trčil je v zadnji del priklopnika, tega pa je pričelo zanašati tako, da se je kombinirano vozilo prevrnilo. Preizkus alkotesta je povzročitelju pokazal 0,24 mg/l, opravljen je bil hitri test za mamila in odrejen strokovni pregled.

Zvečer so policisti intervenirali v baru v Luciji. Vinjen domačin se je nedostojno vedel do gostov lokala in natakarice. Kljub večkratnem ukazu, naj s kršitvijo preneha, tega ni upošteval, zato so mu policisti ob 18.35 odredili pridržanje in izdali plačilni nalog.

Ob 23.59 so policisti prejeli obvestilo, da imajo težave z gostom v lokalu v Žusterni. 29-letni Koprčan je zahteval alkoholno pijačo, katere pa mu natakar ni hotel postreči. Zaradi tega se je razjezil in pričel kričati po lokalu, nadlegovati goste in natakarja. Ob prihodu policistov na kraj se omenjeni še vedno ni umiril, ampak je še vedno kričal in žalil natakarja, nato pa tudi policiste. Kljub ukazom, naj preneha s kršitvijo, tega ni storil, zato mu je bilo ob 00.20 odrejeno pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V Kopru je nekdo ukradel skuter znamke Aprilia Leonardo 300, sive barve, reg. Št. KP JE-67. Vozilo je podrsano po celotnem levem boku, nameščen ima kovček, v katerem je bila bela čelada.

Sorodni članki