Preiskani ulomi na območju PP Piran

Policisti  Policijske postaje Piran so v zadnjih dveh mesecih lanskega in v začetku  letošnjega  leta  obravnavali  več  vlomov  v  poslovne objekte na območju  Portoroža  in  Lucije. Vlomi so bili predvsem v trafike, gostinske lokale  pekarne  in  razne  pisarne,  od koder je storilec odnašal denar in cigarete.

17.  1. 2023 v jutranjih urah so piranski policisti obravnavali vloma v dve različni  trafiki  v  Portorožu. Z zbiranji obvestil in dokazov iz teh dveh vlomov  so  identificirali  storilca,  46-letnega  moškega iz Lucije, ki je povratnik  tovrstnih  kaznivih dejanj. Naslednji dan, 18. 1. 2023, ob 2.50, je  bil  isti moški zaloten v Luciji, ko se je s telesom naslanjal na vrata pekarne  z  namenom,  da bi vlomil. Policista sta mu to preprečila in mu na kraju  odvzela  prostost  ter  zanj odredila pridržanje zaradi utemeljenega suma storitve predhodnih vlomov.

Po  vseh  zbranih  obvestilih  in  dokazih  je  bil osumljeni 19. 1. 2023 v večernih   urah  s  kazensko  ovadbo  priveden  pred  preiskovalno  sodnico Okrožnega  sodišča  v  Kopru,  ki  je  zanj  v  nadaljevanju odredila sodno pridržanje.

Lani  in  v januarju letos so zoper 46-letnika policisti Policijske postaje Piran  na  Okrožno  državno tožilstvo v Kopru podali skupno že 26 kazenskih ovadb  zaradi  vlomov  v  različne  poslovne objekte in 2 ovadbi za vloma v stanovanjski  hiši. Z zbiranjem obvestil in dokazov nadaljujejo saj sumijo, da je izvršil še nekatere vlome, ki niso še preiskani.

Sorodni članki