Portorož vabi na 13. Novoletni skok v morje

Vstop v novo leto je vedno nekaj posebnega. Je zaključek nekega obdobja, trenutek, ko pozabimo na slabo v preteklem letu, se radostno spominjamo dobrega in polni upanja in pričakovanj zremo v prihodnost. To je tudi pravi čas za sprejemanje novih odločitev, novih izzivov. In prvi je na sporedu že takoj, ko se novo leto začne. Že 13. leto zapored bo v nedeljo, 1. 1. 2017, ob 14.00 v središču turistično obleganega Portoroža organiziran Novoletni skok v morje.

Mnogi so zvesti povratniki in se dogodka udeležujejo vsako leto znova, drugi se bodo tega pogumnega podviga tokrat lotili prvič, a zagotovo ne zadnjič. Po mnenju vsakoletnih udeležencev gre za vrhunsko doživetje, polno adrenalina, ki predrami telo in duha, v spominu ostane za vedno, obenem pa vzbudi željo po vsakoletni ponovitvi. Prizorišče je vedno znova nabito z množico domačinov in turistov, ki skakalce glasno spodbujajo, mnogokrat pa jih pozitivizem, ki vlada med skakalci, in adrenalin, ki se širi po ozračju, prepričata, da se v zadnjem trenutku tudi sami vržejo v vodo. Vendar Novoletni skok v morje ni le zabavno, temveč tudi terapevtsko doživetje. Dokazano je namreč, da kopanje v mrzli morski vodi blagodejno vpliva na počutje, pomaga pri regeneraciji telesa, krepi imunski sistem ter dviga prag dovzetnosti za različne bolezenske vplive. In še mačka po silvestrski noči pozdravi. Da vse to drži, potrjuje množičen obisk prireditve, ki je januarja letos zabeležila kar 445 skakalcev v morje. Spodbujalo jih je neverjetnih 4000 opazovalcev. To je bila rekordna udeležba, organizatorji pa ne dvomijo, da bo udeležencev tokrat še več. Toplo vreme, ki nas spremlja te dni, ohranja tudi toplo vodo, tako da so dobrodošli tudi tisti bolj vročekrvni, ki hladne vode ne marajo preveč. Za pravšnjo otoplitev pa bo poskrbela tudi posebna gostja, Playboyeva zajčica Nataša Naneva, ki bo ogrela udeležence pred skokom. Prijave za skok potekajo na uradni spletni strani www.novoletniskokvmorje.eu/, na Facebook strani www.facebook.com/novoletniskokvmorje/ pa že potekajo tudi različne nagradne igre, ki vam lahko prinesejo bodisi startnino bodisi privlačno nagrado.

Vsi udeleženci s skokom v vodo postanejo tudi ambasadorji Novoletnega skoka v morje in se s prejeto diplomo simbolično zavežejo, da bodo vestno skrbeli za neokrnjenost in čistočo ter nenehno promocijo slovenskega morja.

Dogodek bo tudi tokrat organiziran kot del uradnega Novoletnega popoldneva v Portorožu. Skoku v morje bo na ploščadi pred hotelom Slovenija sledilo pestro dogajanje z glasbo, ob 18.00 uri pa se bo nebo razsvetlilo z velikim ognjemetom.

Sorodni članki