Ponoreli gost lokala grozil z nožem

KRONIKA – V noči na soboto ob 1.36 so intervenirali policisti v enem od lokalov v Postojni, ker so dobili informacijo, da gost grozi z nožem. Na kraju so ugotovili, da je dejansko med Postojnčanom in drugimi gosti prišlo do spora. Postojnčan naj bi enega od gostov udaril s steklenico po glavi, nato pa izvlekel še manjši nož. Pred tem so ga opozarjali že varnostniki. Policisti so ga pozvali, naj preneha s kršitvijo in počasi izvleče roke iz žepov, vendar s kršitvami (kričanje in zmerjanje) ni prenehal, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva. Ker se še vedno ni umiril, so mu odredili pridržanje. Sledi mu plačilni nalog, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede poteka dogodka.

V Izoli je nekdo iz kleti bloka ukradel novo kolo znamke Nakamura, sivo zelene barve, vredno 480 evrov.

V petek ob 20.40 je voznica osebnega avtomobila v Izoli povzročila prometno nesrečo. Ko je zavijala levo s Kajuhove ulice, je po Kajuhovi pravilno pripeljal voznik z mopedom. Ker mu je voznica odvzela prednost, je trčil v osebni avto in padel. Lažje poškodovanega so odpeljali v izolsko bolnišnico, povzročiteljici pa so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 23.34 so policisti pri Izoli, ob izvozu za Korte, ustavili voznico osebnega avtomobila, kateri so odredili preizkus alkoholiziranosti. Pokazal je rezultat 0,62 mg/l. Njen sopotnik, ki je bil prav tako pod vplivom alkohola, je med postopkom z voznico izstopil iz vozila, hodil po cestišču in se vmešaval v postopek, pri tem pa kričal in žalil policista. Ker se kljub zakonitim ukazom ni umiril in ni prenehal s kršitvami, mu je bilo odrejeno pridržanje. Pridržanje so odredili tudi voznici, sledi ji obdolžilni predlog. Sopotniku so izdali plačilni nalog.

V noči na soboto nekaj čez polnoči so policisti v Dutovljah ustavili 50-letnega državljana Italije, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.65 mg/l. Odredili so mu pridržanje po 110/2 čl. ZP-1. Sledil je obdolžilni predlog.

V Kopru je nekdo pred stanovanjskim blokom s parkiranega kolesa z motorjem znamke Piaggio ZIP 50 4T (25 km/h) ukradel vse smernike, sedež in športno jakno znamke Nike. Lastnik je oškodovan za 1500 evrov.

V Kampelu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal notranjost in ukradel 400 evrov. Lastniki so oškodovani skupaj za 1000 evrov.

[slika je simbolična]

Sorodni članki