Pijan zbežal s kraja prometne nesreče

KRONIKA – V soboto ob 16.25 je na policijo poklical udeleženec v prometni nesreči in povedal, da je na stari cesti od Strunjana proti Belemu križu pri srečanju vanj trčil voznik taksi vozila in odpeljal, ne da bi se ustavil. Policisti so v Strunjanu ustavili 38-letnega voznika iz Sežane, ki nima vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal rezultat 1,04 mg/l. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

V Dekanih je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je notranjost in ukradel zlatnino, vredno okoli 10.000 evrov.

Nekdo je iz kontejnerja v Bertokih ukradel različno orodje (kovček z orodjem, varilni aparat, brusilko) in s tem lastnika oškodoval za 2.000 evrov.

V postojnski trgovini je varnostnik v soboto prijel moškega, ki je ukradel za 100 evrov suhomesnatih izdelkov. Stlačil jih je pod oblačila. 59-letnemu državljanu Hrvaške sledi kazenska ovadba.

V koprski trgovini je 54-letnica ukradla parfume v vrednosti 100 evrov. Sledi ji kazenska ovadba.

V nedeljo ob 2.38 so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, 23-letnega Koprčana, ki jim je pobegnil med postopkom. Takoj za tem so ga ponovno ustavili in pri tem uporabili prisilna sredstva (lisice). Opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,25 mg/l, hitri test za mamila pa je bil pozitiven, vendar je voznik odklonil strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 11.36 so policisti ustavili 58-letnega Ljubljančana, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Piranski policisti so v nedeljo dopoldne skušali ustaviti 26-letnega Portorožana, vendar kljub večkratnim znakom za ustavljanje ni ustavil, temveč je pospešeno vozil proti Portorožu. Ko je pripeljal do krožišča, je z neprilagojeno hitrostjo zapeljal vanj in s sprednjim desnim delom svojega vozila trčil v osebni avto 49-letne Izolanke, ki je bila že v krožišču. Po trčenju je brez ustavljanja odpeljal s kraja in nadaljeval z vožnjo proti Fazanski ulici, nato pa zapeljal v nasprotno smer enosmerne Šolske ulice in po Podvozni mimo križišča z Liminjansko, kjer je izsiljeval prednost ostalim vozilom, ki so morala zavirati, da bi vozniki preprečili trčenje. Portorožan je nato zapeljal na odcep za hišo v Luciji. Policisti so ga prijeli, ko je izstopal iz vozila. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik ni zamenjal bosanskega vozniškega dovoljenja za slovensko, na vozilu pa je imel nameščene izrabljene pnevmatike. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog ter mu začasno odvzeli registrske tablice. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

V Portorožu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, nato pa v notranjosti še v sef. Ukradli so večjo količino denarja in zlatnine. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

 

|slika je simbolična|

Sorodni članki