Pijan vozil v nasprotni smeri vožnje in povzročil nesrečo

KRONIKA – V noči na četrtek okrog 1.50 je 25-letni voznik iz Lucije zaradi nepravilne strani vožnje (v smeri od Žusterne proti Kopru) trčil v kovinsko ločevalno ograjo, katero je po odtrganju odbilo v vozilo, ki ga je pravilno pripeljal 26-letnik iz okolice Kopra. Vozilo povzročitelja pa je trčilo še v drog električne napeljave in nato obstalo na vozišču. Zoper povzročitelja sledi obdolžilni predlog (vožnja pod vplivom alkohola 0,88 mg/l in povzročitev prometne nesreče). Lažje poškodovanega povzročitelja so odpeljali v izolsko bolnišnico na kontrolo. Ob 4.20 je bil promet sproščen.

V izolski marini je nekdo vlomil v jahto, last podjetja iz Velike Britanije. Odnesel je prenosni računalnik Siemens, 320 hrvaških kun in nekaj steklenic vina. Podjetje je oškodoval za 300 evrov.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti pri vozniku iz Celja odkrili ponarejeno vinjeto. Ponaredek so mu zasegli, sledi kazenska ovadba.

Pri Divači so policisti v sredo popoldne prijeli devet ilegalnih migrantov (državljani Eritreje, Somalije in Sirije). Po zbranih informacijah naj bi prišli organizirano iz Srbije preko Madžarske. Po naknadnem preverjanju so ugotovili, da ima eden od njih ukrep zavrnitev vstopa v schengensko območje. Vrnjeni so bili na Madžarsko.

Na mejnem prehodu Starod so policisti zvečer državljanu Albanije zavrnili vstop v državo, ker se je izkazal s popolnim ponaredkom vozniškega dovoljenja Albanije.

V četrtek ob 6.42 je 48-letni Koprčan s kombijem peljal od Sv. Antona navzdol, ko je pri zavijanju v levo spregledal 53-letnega pešca. Pešec je hodil ob robu ceste. V nesreči se je po prvih podatkih lažje poškodoval, odpeljali so ga v izolsko bolnišnico. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

Sorodni članki