Pijan motorist, poleg tega še brez čelade in telefoniral med vožnjo

KRONIKA – V petek ob 11. uri so policisti na Vojkovem nabrežju v Kopru ustavili 32-letnega voznika mopeda, ki ni uporabljal varnostne čelade, med vožnjo pa je uporabljal mobilni telefon. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (1,09 mg/l). Izdan mu je bil plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bo napisan obdolžilni predlog.

V Piranu so iz nezaklenjenega stanovanja ukradli vbodno žago znamke Makita, model 4351 FCT zelene barve in lastnika oškodovali za 350 evrov.

Zaradi razlite nafte na cesti Obala iz smeri Lucije proti Piranu je v najprej v Luciji padel kolesar in se lažje telesno poškodoval. Malo pozneje je v krožnem križišču na Bernadinu padel voznik kolesa z motorjem in se prav tako lažje telesno poškodoval. Povzročitelja razlitja policisti še ugotavljajo. Vse, ki bi o povzročitelju izlitja nafte kaj vedeli, policija naproša, da pokličejo 113 ali 080-1200.

V soboto zvečer so policisti pridržali 49-letnega državljana Romunije, ki je vozil tovorno vozilo pod vplivom alkohola (0,71 mg/l). Naslednji dan je bil predan v postopek sodniku v Postojni.

V nedeljo malo pred 1. uro je v predoru Kastelec v smeri Ljubljane prišlo do požara na osebnem avtomobilu, v katerem nihče ni bil telesno poškodovan. Predor je bil do 2.25 ure zaprt v smeri Kopra, do 2.55 pa v smeri Ljubljane.

Na cesti med Kozino in Kačičami so policisti v nedeljo dopoldne izmerili hitrost 42-letnemu vozniku motornega kolesa in ugotovili, da je na delu ceste, kjer je hitrost omejena na 90 km/h, vozil 161 km/h (z upoštevano toleranco 153 km/h). Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Ker prepovedi ni upošteval, so ga malo pozneje ponovno ustavili in mu zasegli motorno kolo.

Sorodni članki