Odprta vrata Letališča Portorož

V soboto 8. oktobra 2016 je na letališču Portorož potekal že tretjič Dan odprtih vrat letališča Portorož. Obiskovalci so ta dan lahko vstopili v sicer zaprti  oz. t.i. varovani del letališča in spoznali njegovo delovanje. Med najbolj priljubljenimi točkami je bil prav gotovo obisk letališke gasilske službe in enote policije, ki je s službenimi psi prikazala prijetje nevarne osebe. Navdušeni otroci so se lahko postavili v njihovo vlogo ter poprijeli za volan gasilskega vozila, preizkusili policijsko sireno in drugo njihovo opremo.

let3

V sklopu dogodka se je zaključil tudi otroški likovni natečaj Rudnik včeraj, danes, jutri. Najboljša dela so bila nagrajena z nagradami, ki so jih poklonili Aerodrom Portorož, d.o.o., Scuola dellinfanzia La Coccinella Pirano ter Soline Pridelava soli d.o.o..

let1

Dogajanje so dodatno popestrile še stojnice z ponudbo domačih izdelkov in ročnih del ter seveda letalski program z letalsko predstavitvijo domačega aerokluba Obalni letalski center Portorož, Letalske šole Lipican Aer, padalske šole Paranoia, letalo tipa Cirrus SR221 v lasti Delta Team Krško ter letali Virus in Flamingo, slovenskih proizvajalcev Pipistrel in Taf3. Vojska je z letalom tipa Pilatus PC-6 prikazala potek gašenja požara v naravi, letalska policijska enota pa z nekaj atraktivnimi helikopterskimi točkami. Adrenalina polne so bile akrobatske točke Jaga Stembergerja, Jureta Tomšeta ter Toma Poljanca.

let2

Valentina Cigale

Foto: Janoš Cigale in Vid Osredkar

Sorodni članki