Odprta kuhna razvaja mesto vrtnic

V sredo, 7. septembra bo naša najbolj priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna na gostovanju v Novi Gorici poskrbela, da bo ‘najdaljši’ dan v tednu tudi najbolj slasten. Od 10. do 21. ure bo na Bevkovem trgu več kot dvajset ponudnikov iz vse Slovenije vihtelo kuhalnice, zvijalo tortilje, sestavljalo burgerje, rezalo tortice, pražilo rezance, mešalo koktejle, točilo grozdno in hmeljno rujno kapljico ter poskrbelo, da prav nihče domov ne bo odšel lačen ali žejen.

Odprta kuhna Nova Gorica

Odprta kuhna je prva in največja kulinarična tržnica pri nas, katere pomen so prepoznali tudi podeljevalci dveh pomembni nagrad – nagrade Jakob za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe Adria ter nagrade Sejalec za inovativne dosežke v turizmu. »Za ljubitelje druženja ob dobri hrani in pijači se trudimo že četrto sezono, v Novo Gorico pa smo Odprto kuhno prvič pripeljali letošnjo pomlad. Še vedno kar ne moremo verjeti, kakšen izjemen odziv je doživela,« se je jutrišnjega obiska v mestu vrtnic veselila vodja projekta Odprta kuhna Alma Kochavy in ob tej priložnosti izpostavila tudi odlično sodelovanje z Mestno občino Nova Gorica.

Tokrat bodo obiskovalci Odprte kuhne z obeh strani meje lahko uživali v raznolikih jedeh, ki jih bodo pripravljali Abi Falafel, Gostilna Čad, Shambala, Thai Inn Pub, Dvor Jezeršek, La Caja China, Gostilna in pivnica Stari Pisker, Organic Garden, Dežela okusov, Kitajski vrt, Burrito Loco, Lizin vrt, Plata – Naberi okuse, Gostilna pri Mari, Indijska restavracija Namasté, Taverna Tatjana, Argentino Steakhouse, Hiša turške kulinarike Yildiz Han, Experiment; No ART = No FUN, SushiSpotting in  Atelier Karim, tu pa bosta tudi posebna stojnica z bogato ponudbo slovenskega kraft piva ter info stojnica s ponudbo brezalkoholnih pijač.

Sorodni članki