OBALA V ZNAMENJU SODOBNE INTERMEDIJSKE UMETNOSTI

V Izolo se vrača IZIS, iniciativa mlajše generacije umetnikov in kulturnih producentov, delujočih v slovenski Istri. Širše občinstvo bo v petek, 25., in soboto, 26. decembra 2015, v okviru tretje festivalske edicije oblil val kulturnega dogajanja, ki s svojo kakovostjo in raznovrstnostjo sledi želji po predstavljanju sodobnih praks na širšem področju intermedijske umetnosti.

IZIS ustvarjajo in omogočajo Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Center za kulturo, šport in prireditve Izola, Art kino Odeon Izola, Italijanska samoupravna narodna skupnost Izola, Izland, Zavod RIIBA in In/Visible cities festival urbane multimedije.

IZIS je v želji po predstavljanju sodobnih umetniških praks nastal in ime dobil po Izidi, grško Izis, boginji materi, boginji žensk in rojstva. In seveda v želji, da bi prostor kulturnega in umetniškega izražanja v slovenskem kulturnem prostoru ne ostal omejeno centraliziran, ampak odprt za občinstvo tudi v periferni Izoli, kjer je Izis s pomočjo posameznikov in ustanov, ki ga ženejo, dobil svoje domovanje.

PETEK, 25. DECEMBER 2015

18.00 – Otvoritev razstave Drobilec realnosti/Reality Ginder avtorjev Andreja Koruze in Mitje Cerkvenika (RIIBA, Kristanov trg 1, Izola)

20.00 – IDIOT – avdiovizualni performans z branjem iz ID16 (Art kino Odeon Izola)

22.00 – CИHИ in Marko Turkuš – performans e interventi spaziali (RIIBA, Kristanov trg 1, Izola)

SOBOTA, 26. DECEMBER 2015

17.00 – Quiet Ensemble: Biografije; pogovor z avtorji o projektu, katerega video bo projiciran na fasadi cerve Sv. Marije Alietske v času trajanja Festivala IZIS (RIIBA, Kristanov trg 1, Izola)

19.30 – Walter Flego (Art kino Odeon Izola)

20.30 – Levingtquatre in Kevin Kuijpers: This is the remix – avdiovizualni remix Hip Hopa anno 2015 (Art kino Odeon Izola)

Vstopnice za IDIOT v Art Kinu Odeon znašajo 5 €, cena vključuje tudi svežo revijo ID16.
Vstopnice za sobotna dogodka v Art Kinu Odeon znašajo 10 €.
Predprodaja vstopnic v Art kinu Odeon in v Galeriji Alga. Udeležba na ostalih dogodkih je brezplačna.

Festival IZIS III nastaja s podporo Italijanske samoupravne narodne skupnosti Izola, In/Visible cities festivala urbane multimedije, Ministrstva za kulturo in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

VIR: Kulturno-izobraževalno društvo PiNA
Foto1_Reality Grinder_Andrej Koruza in Mitja Cerkvenik_FOTO MITJA KLODIČ, PiNA

Sorodni članki