Nov zunanji fitnes na Centralni plaži Portorož

Na centralni portoroški plaži so namenu slovesno predali nov zunanji fitnes, ki bo popestril športno dogajanje tik ob morju. Odprtja so se udeležili vodja sektorja turistične infrastrukture Javnega podjetja OKOLJE Piran, d. o. o. Neset Dulai, Lea Šuligoj iz Turističnega združenja Portorož in direktor Športnega in mladinskega centra Piran Matjaž Ukmar. Prisotni so bili tudi otroci iz Nogometnega kluba Portorož Piran in Volley kluba Portorož, ki so naprave tudi preizkusili. OKOLJE Piran, d. o. o. je s postavitvijo zunanjega fitnesa dodalo vrednost portoroškemu turizmu in kraju nasploh; povečalo je športno ponudbo na sami plaži ter zvišalo nivo ponudbe v Portorožu. Krajanom, turistom in vsem obiskovalcem portoroške plaže je omogočilo ohranjanje dobre fizične kondicije, dobrega zdravja in telesne pripravljenosti. Kot je povedal Dulai, je nova investicija OKOLJA Piran namenjena predvsem obiskovalcem plaže in občanom, ki se želijo rekreirati. Z novo pridobitvijo želijo popestriti ponudbo na plaži, prepričan je, da bo zunanji fitnes lepo zaživel. Odzivi prvih uporabnikov so več kot dovolj dober znak, da je bila odločitev za investicijo pravilna. Kot še dodaja, v prihodnosti načrtujejo nakup dodatnih naprav.

Postavljenih je enajst fitnes naprav, ki stojijo na centralni portoroški plaži tik ob otroškem igrišču in igrišču za odbojko na mivki. Njihova uporaba je za vse obiskovalce brezplačna, pri vadbi pa si lahko pomagajo tudi s tablo, ki prikazuje, kako pravilno izvajati vadbe.

fit2

Vse naprave so iz galvaniziranega jekla, zaščitene proti UV-žarkom in rji, obiskovalcem pa omogočajo vadbo za moč, aerobno vadbo in raztezanje. Uporaba zunanjega fitnesa na Centralni plaži Portorož bo za vse obiskovalce brezplačna, v času poletne oziroma kopalne sezone pa bo obiskovalcem fitnesa ponujena tudi enourna strokovna pomoč, financirana s strani OKOLJA Piran, d. o. o.

fit3

Občina Piran

Sorodni članki