Nočni vlomi na Baredih

KRONIKA – V četrtek dopoldne so bili policisti obveščeni, da je bilo vlomljeno v tri objekte na Baredih. Iz hiše so storilci odnesli imitacijo starinske ure, ročno ure znamke Sigma in sedem starinskih fotoaparatov. Lastnik je oškodovan za 6000 evrov. Iz drugega objekta so ukradli imitacijo pištole Colt in dve svetilki. Lastnik je oškodovan za približno 50 evrov. Iz tretjega objekta, to je pomožni kmetijski objekt, v katerega so prav tako vlomili, pa še ni znano, če so kaj odnesli. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob 12. uri so policisti pri Ilirski Bistrici ustavili in kontrolirali tovorno kombinirano vozilo, katerega je vozil 30-letni državljan Madžarske, z njim v vozilu pa je bil 43-letni državljan Japonske, ki začasno prebiva na Malti. Pri postopku ugotavljanja identitete je policist zaznal značilen vonj po

prepovedani drogi konoplji. Državljan Japonske mu je izročil svoj nahrbtnik, v katerem so bili dejansko PVC zavitki s prepovedano drogo, kar so pokazali tudi preliminarni testi. Japonec je imel v nahrbtniku 13,91 gramov konoplje in 16,78 gramov konopljine smole, poleg tega pa še 0,41 grama prepovedane droge morphine in 23 papirnatih lističev prepovedane droge Lizergid lsd. Izveden je bil hitri postopek in izrečena globa (208,65 evrov + 90 evrov sodne takse), ki jo je tudi plačal.

Ob 2.05 so bili na policiji obveščeni o pretepu na javni prireditvi v Kopru. V pretepu je bilo udeleženih več oseb, poškodovana pa sta bila dva (doma z Obale in iz Vipave), ki so ju odpeljali v bolnišnico Izola. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh dejstev in okoliščin dogodka.

[slika je simbolična]

Sorodni članki