Navdušujoč predsezonski obisk Izole

Izola je bila v prvih mesecih letošnjega leta precej obiskana, ponovno pa je bilo živahno tudi na Pomolu okusov. Sezona je pred vrati, priprava promocijske kampanje tako v polnem teku. Turistični obisk Izole se aprila ponaša z 12.309 gosti, ki so si na destinaciji privoščili 37.194 prenočitev. Rezultat primerjave z letom 2019, ko so bile razmere za potovanje še neobremenjene z virusom, je več kot vzpodbuden, saj kaže na 17 % povečanje števila prihodov in 19 % porast nočitev. Večino gostov še vedno beležijo na domačem trgu in sicer 65%, ostali pa prihajajo predvsem iz Avstrije, Nemčije in Italije.

Tudi vzporednice prvih štirih mesecev letošnjega leta in leta 2019 govorijo o dobrih rezultatih, saj Turistično združenja Izola poroča o 24 % več prihodih in 19 % porastu nočitev. Delež slovenskih gostov je bil 74 %, med tujimi pa izrazito prednjačijo Avstrijci, ki so ustvarili 22 % prenočitev več kot v letu 2019.

Pomol okusov z inovativnimi istrskimi jedmi

Na drugi ediciji letošnjega Pomola okusov je goste kljub muhasti napovedi pričakalo sončno vreme s prijetno sapico in obilo vedrine med organizatorji in ponudniki. Severni izolski pomol je že v času kosila zavzel vrvež kulinaričnih radovednežev, ki so svoje brbončice lahko razvajali z raznoliko ponudbo hrane in pijače s skupnim lokalnim imenovalcem. Ker se v izolskih gostilnah in restavracijah vse do 5. junija odvijajo Dnevi domačih pedočev, je na prizorišču dišalo predvsem po priljubljenih školjkah, na svoj račun pa so prišli tudi ljubitelji mesa (na voljo je bil burger z boškarinom) in rib. Med morskimi okusi je bil premierno predstavljen istrski suši z brancinom, razveseljevale pa so tudi druge okusne dobrote na krožnikih in tudi tiste v kozarcih.

Izolski street food ponovno jeseni, do takrat pa…

Organizator Turistično združenje Izola ostale tri Pomole okusov tega leta napoveduje v nadaljevanju leta, trenutno pa se osredotočajo predvsem na promocijo doživetij in izvedbo promocijske kampanje, katere priprava je prav te dni v polnem teku. Opaziti bo dva zelo znana obraza, ki bosta na humoren način sporočala o pomenu trajnosti in spoštljivega ravnanja z okoljem.

 

Izola je namreč točno leto dni nazaj prejela zlato odličje Zelene sheme slovenskega turizma Slovenia Green. Kaj več za zdaj ostaja skrivnost, ki bo razkrita v začetku junija na temu namenjeni novinarski konferenci.

Sorodni članki