Med umivanjem rok so ji odnesli denarnico

35-letna Ljubljančanka je prijavila, da ji je nekdo v prostorih sanitarij na bencinskem servisu Povir med umivanjem rok ukradel denarnico. V denarnici je imela 350 evrov, osebno izkaznico, bančne kartice in druge nakupovalne kartice.

V petek dopoldne so policisti v Ankaranu ustavili 50-letnega voznika osebnega avtomobila iz Izole. Preizkus z alkotestom mu je pokazal 1,36 mg/l, pri preverjanju pa so ugotovili, da ima veljaven ukrep prepovedi vožnje. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

V enem od koprskih trgovskih centrov so varnostniki ustavili moškega, za katerega so ugotovili, da je iz ene od trgovin ukradel čevlje. 38-letni državljan Srbije je pričel bežati, vendar so ga uspeli ustaviti in zadržati do prihoda policistov. Policisti so ugotovili, da je trgovino oškodoval za 60 evrov, zato mu sledi kazenska ovadba. Izdali so mu tudi plačilni nalog po ZZasV 89/2-45 (neupoštevanje odredb varnostnika).

Velenjčanu je nekdo v portoroški marini ukradel moped Piaggio Ciao, rdeče barve, letnik 1979, vreden 200 evrov.

V Brezovici je nekdo vlomil v gradbene kontejnerje, od koder je odnesel motorno žago Stihl, dve kotni brusilki, vibrator za beton in višinomer. Škode je za 3000 evrov.

V soboto dopoldne so policisti v Izoli ustavili osebni avto, ki je vozil proti Kopru. Voznik, 36-letnik iz Tolmina, ne poseduje vozniškega dovoljenja. Njegova 40-letna sopotnica iz Obrova mu je dala v upravljanje vozilo kljub vedenju, da nima vozniškega dovoljenja. Izdali so ji plačilni nalog po 50/9 ZVoz, vozilo so zasegli. Vozniku sledi obdolžilni predlog.

Pri Predjami je nekdo s pašnika odnesel dve sedli znamke Western (črne in rjave barve) tri uzde, tri podsedelne pasove, podprsnico, podsedelnico, usnjeno torbo, hlače in usnjeni plašč. Lastnik iz Postojne je oškodovan za 1300 evrov.

V vasi pri Postojni je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in vzel žensko denarnico z bančnimi karticami in dokumenti ter 5500 evrov gotovine.

V nedeljo ob 4. uri so policisti odredili pridržanje 32-letnemu Izolanu, ki se je v koprskem lokalu nedostojno vedel do redarjev in policistov ter ni upošteval ukazov policistov, naj se umiri, temveč je s kršitvijo nadaljeval. Izdali so mu plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Na postojnskem pokopališču je nekdo poškodoval nadrobni spomenik in s tem lastnike oškodoval za 800 evrov.

V Luciji je nekdo vlomil v barako, ki jo ima lastnik na njivi. Ukradel ni nič, z vlomom pa je povzročil za 500 evrov škode.

V ponedeljek ob 5.18 so bili policisti obveščeni o ropu, ki sta ga neznanca izvršila nad receptorjem hotela v Portorožu. Eden od njiju je imel po prvih podatkih pištolo. Odnesla sta hotelski sef in pobegnila. Policisti intenzivno nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob 9.35 so policisti v Kopru ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila iz Dekanov. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,09 mg/l alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Sorodni članki