Kronika: 30.08.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 69 primerih in na številko 113 prejeli skupno 257 klicev. Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali en poskus vloma, šest tatvin in tri poškodovanja tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali dvakrat. Policisti so na območju Policijske uprave Koper obravnavali 45 nezakonitih prehode državne meje.

V Kopru je varnostnik v eni od trgovin z mešanim blagom prijel 41-letnega domačina, kateri je izvršil tatvino več prehrambenih izdelkov v skupni vrednosti 56,83 eur. Ukradene predmete so mu policisti zasegli, zoper njega bo napisana kazenska ovadba.

Ob 14.46 uri se je v Kopru v krožišču na Ankaranski cesti pripetila prometna nesreča v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. 27-letni voznik osebnega avtomobila se je iz Ferrarske ceste vključeval v krožišče v smeri Ankaranske ceste in pri tem odvzel prednost 25-letnemu vozniku osebnega avtomobila doma iz Izole, zaradi česar je prišlo med vozili do trčenja. Po prvih ugotovitvah je bil povzročitelj prometne nesreče lažje telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico Izola. Policisti so mu izdali plačilni nalog po členu 56/3 zveza 1/1 ZPrCP-1.

V Strunjanu so policisti ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz Izole, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,87 mg/l alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zanj pa bodo napisali obdolžilni predlog.

Sorodni članki