Kronika: 30.05.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 147 klicev. Obravnavali  so  14  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo in 2 z lažjimi poškodbami,  s  področja  kriminalitete  so  obravnavali  6  tatvin, zaradi kršitve javnega reda so intervenirali v 7 primerih. Na  območju  PU  Koper  so  policisti  v  zadnjih  24ih  urah obravnavali 4 nezakonite prehode državne meje.

V  Seči je 18-letna voznica kolesa z motorjem zaradi neprilagojene hitrosti izgubila  oblast nad vozilom in padla, moped pa je zdrsel po cesti in trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil. Sledi ji plačilni nalog.

V  Izoli  je  nekdo  iz  odprtega  parkiranega  osebnega avtomobila ukradel parkirno dovolilnico, prenosni zvočnik JBL in sončna očala.

Na območju delovišča v Žusterni so ukradli semafor in napajalni akumulator, škode je za 1000 evrov.

Nekdo  je  vlomil v parkiran osebni avtomobil v Kopru. Iz vozila je nemškim državljanom ukradel prtljago z oblačili in s tem lastnike oškodoval za 3000 evrov.

Ob  23.40  so  v  Izoli  ustavili  38-letnega  voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,65 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob  polnoči pa je bil v Ankaranu hitri test za droge pri 29-letnemu vozniku osebnega  avtomobila  pozitiven  na kanabis in kokain. Strokovni pregled je odklonil, sledi obdolžilni predlog.

Sorodni članki