Kronika: 29.11.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 148 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bila 1 intervencija. Na območju PU Koper policisti v zadnjih 24ih urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.  
V Portorožu je nekdo poskušal vlomiti v avtomat za denar, vendar mu ni uspelo in je od dejanja odstopil.

V Seči so našli skuter znamke Tomos, ki je bil ukraden 23. 11. 2023 v Piranu. Opravljen je bil ogled kraja in vozilo vrnjeno lastniku.

V Portorožu je nekdo vlomil v lokal in pregledal prostore, odnesel pa ni nič.

Popoldan sta v Luciji dve ženski v trgovini zložili v nahrbtnik več artiklov, zatem pa pobegnili brez plačila. Za njima je stekel občan in eno od njiju zadržal, ta je nato odvrgla nahrbtnik in pobegnila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.  

Ob 18.05 so bili obveščeni o prometni nesreči na cesti proti Vanganelu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 44-letni voznik osebnega avtomobila od Bošamarina proti Kopru v krožišču zapeljal desno v prometni znak. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 1,01 mg/l, s čimer se ni strinjal, zato je bil odrejen strokovni pregled. Njegov sopotnik, star 34 let, je kraj prometne nesreče zapustil, vendar se je kasneje vrnil na kraj. Oba sta se pri trčenju poškodovala in so ju odpeljali v SB Izola. Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Na območju PU KP se v zadnjem času pogosteje pojavljajo različne oblike kaznivih dejanj zoper premoženje, kot so vlomne velike tatvine v stanovanjskih hišah in motornih vozilih ter velike tatvine v stanovanjskih hišah, izvršene na posebno predrzne načine.

Vlomi v stanovanjskih hišah so običajno izvršeni v času odsotnosti stanovalcev, v dopoldanskih urah ko so ti v službi, v jesensko – zimskem času pa še pogosteje v pozno popoldanskih ali večernih urah, ko so stanovalci odsotni zaradi različnih opravkov. Storilci v stanovanjske hiše praviloma vlamljajo s pomočjo različnega orodja skozi okna ali vrata ter iz objektov običajno kradejo nakit in denar. Za preprečevanje takšnih kaznivih dejanj lahko občani z ustreznim samozaščitnim ravnanjem veliko storijo že sami.

Sorodni članki