Kronika: 29.05.2023

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 185 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 477 klicev. Obravnavali  so  34  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo,  8  z lažjimi poškodbami in 1 s hujšimi, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali   7  vloma  in  11  tatvin,  zaradi  kršitve  javnega  reda  so intervenirali v 21 primerih. Na  območju  PU  Koper  so  policisti  v  zadnjem  vikendu  obravnavali  32 nezakonitih prehodov državne meje.

26. 5.

V  Bertokih  so  dopoldan  ustavili 36-letnega voznika tovornega vozila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  16.40  je  42-letni  državljan  Hrvaške  peljal proti Sečovljam. Zaradi neprilagojene hitrosti je trčil v pred njim ustavljen trikolesnik, ki ga je vozil  38-letni  domačin  in  je v tem trenutku zavijal levo. Po trčenju je trikolo  Piaggio odbilo na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljala  31-letna  voznica osebnega avtomobila ter čelno trčila vanj. Po tem  trku  je trikolo prevrnilo na bok, voznik pa se je poškodoval in so ga odpeljali v SB Izola.

27. 5.

Ob  18.30  so  v Strunjanu ustavili 61-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana  Rusije, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,63 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Nekdo  je  vlomil  v  objekt  pri  Izoli. Premetal je notranjost in ukradel gotovino.

Ob  22.20  smo  bili  obveščeni,  da  je  na  cesti  od Kort proti Luciji z električnim   kolesom   zaradi   neprilagojene  hitrosti  padel  36-letnik. Poškodovanega so odpeljali v SB Izola. Odrejen je bil strokovni pregled.

28. 5.

V  Kopru  je  nekdo  s  parkiranega avtomobila (iz kovčka na strehi vozila) ukradel več kosov oblačil. Državljane Nemčije je oškodoval za 300 evrov.

V Izoli so vlomili v kolesarnico in ukradli štiri električna kolesa:
– električno kolo črne barve, z rumenimi oznakami in napisom bele barve MTF na  okvirju  (zaklenjeno  s  kolesarsko ključavnico na drog v kolesarnici), vredno 2300 evrov;
–  električno  kolo  sive  barve,  z  napisom  FOCUS na okvirju, ki je bilo zaklenjeno z električnim kolesom znamke KTM rdeče barve, z napisom KTM črne barve na okvirju, vredni 4500 evrov in 5000 evrov in
–  električno  kolo  črne  barve,  z napisom CUBE, zelene barve na okvirju, zaklenjeno s kolesarsko ključavnico na drog, vredno 3200 evrov.

V  Kopru so vlomili v klet in ukradli torbo z 11 palicami za golf, vrednimi 3.000 evrov.

V Žusterni je nekdo vlomil v poslovni prostor in ukradel sef z gotovino.

Na  Ferrarski  v  Kopru  je  nekdo iz kolesarnice ukradel dve kolesi znamke Nakamura, skupaj vredni 1000 evrov.

V  Ankaranu  so  iz  garažne  hiše  ukradli  nosilec  za kolesa z nameščeno registrsko tablico LJ 12-CJB.

Na  Debelem  rtiču je bilo več dni parkirano vozilo. Po preverjanju je bilo ugotovljeno,  da  je  vozilo  evidentirano  kot ukradeno v Izoli. Vozilo so vrnili lastnici, postopki še potekajo.

Sorodni članki