Kronika: 27.01.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 4 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 126 klicev. Obravnavali so  14 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 vozilo so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin in 1 roparsko tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 3 nezakonite prehode državne meje.

Dopoldan  je  v piranski lekarni 33-letni domačin ukradel škatlice zdravil. Ko  mu je prodajalka želela preprečiti tatvino, jo je udaril po roki. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje roparske tatvine.

Ob  18.30  se  je na Montinjanu 72-letni domačin prevrnil s traktorjem brez kabine in na kraju umrl. Pri ogledu kraja je bila tuja krivda izključena.

Ob  21.20  smo  bili  obveščeni, da več moških pod vplivom alkohola v Kopru brca  inventar  ob lokalu na Pristaniški ulici. Policisti so identificirali 26-letnega  domačina, ki je iz lokala ukradel tudi več steklenic alkoholnih pijač. Izdan mu je bil plačilni nalog, sledi kazenska ovadba.

Pri  Izoli  so ob 21.30 ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  23. uri so v Izoli zasegli osebni avtomobil 35-letnemu vozniku, ki nima veljavnega   vozniškega   dovoljenja.   Voznik  je  opravil  tudi  preizkus alkoholiziranosti,  ki  je  pokazal  rezultat  0,90  mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Sorodni članki