Kronika: 26.09.2022

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 110 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 317 klicev. Obravnavali so  23  prometnih  nesreč z materialno škodo, 2 s hujšimi poškodbami in 3 z lažjimi.  S  področja  kriminalitete  so  obravnavali 1 vlom, 5 tatvin in 1 roparsko tatvina, zaradi kršitev javnega reda je bilo 7 intervencij. Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 212  ilegalnih prehodov državne meje.

23. 9.

V  Škofijah  pa so zasegli osebni avto 24-letniku, ki je prav tako vozilbrez veljavnega vozniškega dovoljenja. Podan bo obdolžilni predlog.


24. 9.

Ob  0.25  so  na  Dolinski  v  Kopru  24-letni  voznici osebnega avtomobila izmerili hitrost 110 km/h (omejitev je 50 km/h). Sledi obdolžilni predlog.

Ob  11.40  je  moški na parkirišču pred trgovskim centrom v Kopru iz vozila ukradel  denar.  Lastnik  vozila  je  stekel za njim, ga dohitel in prijel, zatem pa je prišel drugi neznani moški in lastnika vozila z nečim pošprical v  obraz.  Oba  osumljena  sta nato pobegnila z vozilom. Policisti glede na zbrane informacije intenzivno zbirajo obvestila.

Ob  14.35  smo  bili obveščeni, da je voznik avtobusa v Piranu na avtobusni postaji  spregledal  peško,  57-letno  državljanko  Nemčije,  in jo z delom vozila  potisnil  ob  steno.  Pri tem se je peška poškodovala, odpeljana je bila v SB Izola. Vozniku bo izdan plačilni nalog.

25. 9.

V  Kopru  je  nekdo  vlomil  v  klet,  iz  katere  je lastnikom ukradel LCD televizor Samsung, vreden 400 evrov.

Ob  16.40 nas je poklical očividec in prijavil, da na cesti od Rižane proti Dekanom  močno  vijuga osebni avto. Policisti so ustavili 53-letno voznico, kateri  je  odrejen  preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,00 mg/l alkohola. Odrejeno  ji  je  bilo  pridržanje,  sledi  obdoložilni predlog in plačilni
nalog.

26. 9.

Ob 7.47 danes je v Spodnjih Škofijah 71-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu zbil 43-letno peško. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Sorodni članki